Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres fagyi Petruska konyhájából

Epres fagyi Petruska konyhájából
Epres fagyi Petruska konyhájából
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jön a nyár, itt az eper szezon! Gondoltam, hogy a csokis és a mentás-citromos fagyi után jöhet az epres!  Az én gépemhez egy gondolatnyival több ez az adag, mint a tartály befogadóképessége; a vége felé már kezdett "kimászni" belőle a fagyi. Aki édesebben szereti, tegyen bele több cukrot, nekünk így is nagyon ízlett!

hozzávalók / 4 adag

A sziruphoz

A fagyihoz

ajánlat

Csináltam egy újabb képet, mert az első nem lett túl jó. Ezen eper sorbeten van a gombóc. A sorbetet zabtejjel készítettem el. Ezt külön receptben teszem fel.

 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vízből és a cukorból szirupot főzünk. Jól le kell hűteni, jobb, ha előtte nap csináljuk meg.
  2. A szirupot kiegészítjük a tejjel, hogy 3,5 dl legyen.
  3. Turmixba tesszük a tejszínt és bekapcsoljuk. Nem túl keményre, de felverjük a gépben. Beleöntjük a többi hozzávalót. (Én most 25 dkg epret tettem bele, mert a többit megettem! Nem szabad a közelembe engedni őket!) Szóval lehet bele többet is tenni!
  4. Jól összeturmixoljuk az egészet.
  5. A fagylaltgépbe töltjük a keveréket és megvárjuk, míg elkészül a fagyi.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 14 136
elküldve: 8
receptkönyvben: 180
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Petruska

Mióta szakács: 2011.10.30.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: fagyi
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: gyümölcsfagyi
hasonló kategóriák: sorbet, parfé, vaníliafagyi, karamellfagyi, házi fagyi, fagyitorta, fagyikehely

egyéb elnevezések

epres fagylat, tejszínes eperfagyi, epres házi fagyi

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

264
víz 1 dl
cukor 10 dkg
tej 2 dl
habtejszín 1.5 dl
vaníliás cukor 1 csomag
eper 25 dkg