r
Nosalty Logó

Epres fagyi Petruska konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petruska
Epres fagyi Petruska konyhájából
adag
Előkészítés
perc
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A sziruphoz

A fagyihoz

Összesen 264 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A sziruphoz

A fagyihoz

Összesen 1051 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A sziruphoz

A fagyihoz

Összesen 130 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 264 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    51.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    726.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.5 g
  • Cukor
    134 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    408.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    421 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    411 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 1051 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    89.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

A sziruphoz

A fagyihoz

Elkészítés

A sziruphoz

  1. A vízből és a cukorból szirupot főzünk. Jól le kell hűteni, jobb, ha előtte nap csináljuk meg.
  2. A szirupot kiegészítjük a tejjel, hogy 3,5 dl legyen.
  3. Turmixba tesszük a tejszínt és bekapcsoljuk. Nem túl keményre, de felverjük a gépben. Beleöntjük a többi hozzávalót. (Én most 25 dkg epret tettem bele, mert a többit megettem! Nem szabad a közelembe engedni őket!) Szóval lehet bele többet is tenni!
  4. Jól összeturmixoljuk az egészet.
  5. A fagylaltgépbe töltjük a keveréket és megvárjuk, míg elkészül a fagyi.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14474
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 04.

Ajánló

Csináltam egy újabb képet, mert az első nem lett túl jó. Ezen eper sorbeten van a gombóc. A sorbetet zabtejjel készítettem el. Ezt külön receptben teszem fel.  

Receptkategóriák

Epres fagyi Petruska konyhájából
Petruska 61 recept

Jön a nyár, itt az eper szezon! Gondoltam, hogy a csokis és a mentás-citromos fagyi után jöhet az epres!  Az én gépemhez egy gondolatnyival több ez az adag, mint a tartály befogadóképessége; a vége felé már kezdett "kimászni" belőle a fagyi. Aki édesebben szereti, tegyen bele több cukrot, nekünk így is nagyon ízlett!

Hozzávalók

A sziruphoz

A fagyihoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek