r
Nosalty Logó

Joghurtos meggyfagylalt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Joghurtos meggyfagylalt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 424 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1697 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    727 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 424 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    83.5 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    628 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1901.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    675 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    700 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.7 g
  • Cukor
    203 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    818.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1038 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    797 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2910 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    793 micro
Összesen 1697 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A magozott meggyet a cukorral kb. 10 percig főzzük, majd hagyjuk hűlni.
  2. A tojások sárgáját a tejszínnel vízgőz felett krémmé főzzük.
  3. Amikor kihűlt a meggy, botmixerrel turmixoljuk össze úgy, hogy nagyobb meggydarabok maradjanak benne.
  4. A turmixolt meggyet a krémmel és a joghurttal jól összekeverjük, egy fedeles dobozba öntjük és fagyasztóba tesszük.
  5. 40-60 percenként kb. négyszer átkeverjük.
  6. Az első keverés alkalmával a fagylalthoz keverjük a két tojás habbá vert fehérjét.
  7. 5-6 órás fagyasztás után fogyasztható a fagylalt.
  • Receptkönyvben: 565
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 54892
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A saját készítésű fagylaltok sorát idén a joghurtos meggyfagylalttal kezdtem. Továbbra is sokkal-sokkal jobban ízlenek a házi fagylaltok, különösen a gyümölcsből készültek. Tejszínből és tojássárgájából általában főzök  egy alapkrémet, hogy jobb legyen a fagylalt állaga, mert fagylaltkészítő gép nélkül készítem. A legtöbb fagylalt viszonylag gyorsan elkészíthető, a hűtési időt nem számítva. A gép nélküli készítés esetén annyi dolgunk van még a fagylalttal, hogy hűtés közben 40-60 percenként 3-4 alkalommal átkeverjük és fogyasztás előtt picit fel kell engedni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek