r
Nosalty Logó

Epres csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 529 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3163 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 238 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 529 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    217 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1071 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3503.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    867 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1462 mg
  • Nátrium
    809 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    276.9 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    725.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1716 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    278 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    525 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1682 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    389 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    897 micro
Összesen 3163 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét a vajjal/margarinnal.
  3. A tojásokat szétválasztjuk.
  4. Elkészítjük a tortát: a tojás sárgáját összekeverjük a cukorral, esetleg vaníliás cukor is mehet bele, majd beleöntjük a vízgőz felett megolvasztott csoki+vaj keveréket, ezzel is jól elkeverjük. A sütőporral elkevert lisztet a masszához adjuk.
  5. A tojásfehérjét felverjük, és óvatosan a tésztába keverjük.
  6. Ha ez kész, akkor egy kikent kapcsos formába öntjük, és betesszük a sütőbe, majd megsütjük. (20 percet írtam, de érdemes figyelni, és tűpróbával ellenőrizni a tortát.)
  7. Mialatt megsül a torta, elkészítjük a tejszínhabot, és feldaraboljuk az epreket.
  8. A habtejszínt pici cukorral felverjük, és hozzáadjuk a habfixálót.
  9. A feldarabolt eper 2/3-át a tejszínhabhoz adjuk. Ha cukrosan szeretitek, becukrozhatod az epret feldarabolás után, de a levét öntsd le, mielőtt a tejszínhez kevered. Ha nem cukrozod be az epret, úgyis finom édes lesz.:)
  10. A kész tortát hagyjuk kihűlni, majd osszuk el rajta a tejszínhabos-epres keveréket.
  11. A maradék eperrel díszítsük a tortát.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12455
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept egy kedves ismerősömtől származik, kicsit variáltam rajta, így osztom meg veletek. Tovább lehet variálni, eper helyett készülhet málnából vagy más gyümölcsből is, esetleg a tejszínhabot is lehet valamilyen krémmel helyettesíteni. Nagyon fontos, hogy jó minőségű, minél magasabb kakaó tartalmú csokoládéból készüljön a torta. Kezdők is bátran elkészíthetik, hamar elkészül, mutatós és finom:)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!