Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres csokitorta

Epres csokitorta
Epres csokitorta
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept egy kedves ismerősömtől származik, kicsit variáltam rajta, így osztom meg veletek. Tovább lehet variálni, eper helyett készülhet málnából vagy más gyümölcsből is, esetleg a tejszínhabot is lehet valamilyen krémmel helyettesíteni. Nagyon fontos, hogy jó minőségű, minél magasabb kakaó tartalmú csokoládéból készüljön a torta.

Kezdők is bátran elkészíthetik, hamar elkészül, mutatós és finom:)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét a vajjal/margarinnal.
  3. A tojásokat szétválasztjuk.
  4. Elkészítjük a tortát: a tojás sárgáját összekeverjük a cukorral, esetleg vaníliás cukor is mehet bele, majd beleöntjük a vízgőz felett megolvasztott csoki+vaj keveréket, ezzel is jól elkeverjük. A sütőporral elkevert lisztet a masszához adjuk.
  5. A tojásfehérjét felverjük, és óvatosan a tésztába keverjük.
  6. Ha ez kész, akkor egy kikent kapcsos formába öntjük, és betesszük a sütőbe, majd megsütjük. (20 percet írtam, de érdemes figyelni, és tűpróbával ellenőrizni a tortát.)
  7. Mialatt megsül a torta, elkészítjük a tejszínhabot, és feldaraboljuk az epreket.
  8. A habtejszínt pici cukorral felverjük, és hozzáadjuk a habfixálót.
  9. A feldarabolt eper 2/3-át a tejszínhabhoz adjuk. Ha cukrosan szeretitek, becukrozhatod az epret feldarabolás után, de a levét öntsd le, mielőtt a tejszínhez kevered. Ha nem cukrozod be az epret, úgyis finom édes lesz.:)
  10. A kész tortát hagyjuk kihűlni, majd osszuk el rajta a tejszínhabos-epres keveréket.
  11. A maradék eperrel díszítsük a tortát.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 344
elküldve: 6
receptkönyvben: 244
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Phoebe80

Mióta szakács: 2012.04.14.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokitorta eperrel, tejszínes csokitorta, csokoládés torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

529
étcsokoládé 100 g
vaj 10 dkg
tojás 3 db
cukor 10 dkg
finomliszt 4 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
habtejszín 2.5 dl
habfixáló 1 csomag
eper 50 dkg
cukor 1 teáskanál