r
Nosalty Logó

Epres csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 529 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3163 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 238 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 529 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    217 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1071 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3503.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    867 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1462 mg
  • Nátrium
    809 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    276.9 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    725.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1716 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    278 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    525 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1682 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    389 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    897 micro
Összesen 3163 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 238 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét a vajjal/margarinnal.
  3. A tojásokat szétválasztjuk.
  4. Elkészítjük a tortát: a tojás sárgáját összekeverjük a cukorral, esetleg vaníliás cukor is mehet bele, majd beleöntjük a vízgőz felett megolvasztott csoki+vaj keveréket, ezzel is jól elkeverjük. A sütőporral elkevert lisztet a masszához adjuk.
  5. A tojásfehérjét felverjük, és óvatosan a tésztába keverjük.
  6. Ha ez kész, akkor egy kikent kapcsos formába öntjük, és betesszük a sütőbe, majd megsütjük. (20 percet írtam, de érdemes figyelni, és tűpróbával ellenőrizni a tortát.)
  7. Mialatt megsül a torta, elkészítjük a tejszínhabot, és feldaraboljuk az epreket.
  8. A habtejszínt pici cukorral felverjük, és hozzáadjuk a habfixálót.
  9. A feldarabolt eper 2/3-át a tejszínhabhoz adjuk. Ha cukrosan szeretitek, becukrozhatod az epret feldarabolás után, de a levét öntsd le, mielőtt a tejszínhez kevered. Ha nem cukrozod be az epret, úgyis finom édes lesz.:)
  10. A kész tortát hagyjuk kihűlni, majd osszuk el rajta a tejszínhabos-epres keveréket.
  11. A maradék eperrel díszítsük a tortát.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 11747
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A recept egy kedves ismerősömtől származik, kicsit variáltam rajta, így osztom meg veletek. Tovább lehet variálni, eper helyett készülhet málnából vagy más gyümölcsből is, esetleg a tejszínhabot is lehet valamilyen krémmel helyettesíteni. Nagyon fontos, hogy jó minőségű, minél magasabb kakaó tartalmú csokoládéból készüljön a torta. Kezdők is bátran elkészíthetik, hamar elkészül, mutatós és finom:)

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek