r
Nosalty Logó

Csokoládés gesztenyekrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Walaky
Csokoládés gesztenyekrém
adag
Előkészítés
perc
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 540 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 1622 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 271 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    0.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 540 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    91.3 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    597.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 1622 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    0.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 271 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítjük a hozzávalókat. Azután egy kisebb lábasba öntjük a tejszínt, beledaraboljuk az étcsokoládét, s lassú tűzön elkezdjük melegíteni, mindezt addig, amíg a csokoládé teljesen el nem olvad, állandó kavargatás mellett. Nem szabad felforralni, csak melegíteni! Ha megtörtént, állni hagyjuk, hogy langyosra hűljön.
  2. A hűlt keverékbe tesszük a gesztenyemassza (ez már ízesített) felét, egyneművé kavargatjuk (én gépi habverővel rövid ideig átforgattam, de ettől nem verődik fel habbá, csak simább, krémesebb, selymesebb lesz) - ízlés szerint ehhez tehetünk 1-2 evőkanál rumot, én nem tettem.
  3. Végül poharakba, tálkákba - tetszés szerint - adagoljuk a krémet, a tetejükre pedig a gesztenyemassza másik felét - melyet krumplinyomón áttörtünk - osztjuk szét (villa segítségével). Fóliával lefedjük, hűtőbe tesszük néhány órára (1 éjszakát szoktam itt tartani, jót tesz neki!). Nem kell megijedni, hogy hígabb a krém, a hűtőben selymes, krémes állagúra dermed. Majd lehet jóízűen falatozni! :) Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! :)
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1977
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 12.

Receptkategóriák

Mert imádjuk.....azért imádjuk, mert szeretjük a finomat.....ez épp az a kategória....egyszerű, gyors, mennyei desszert.....

Hozzászólások

Walaky

Egyébként.....ehetetlen! :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?