Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epermisu Mignon konyhájából

Epermisu Mignon konyhájából
Epermisu Mignon konyhájából
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti tiramisuban félek a nyers tojástól, és a kávé miatt a gyerekeknek sem jó. Ebben a gyümölcsös változatban nincs tojás és a babapiskótákat lágyan körülölelő, tejszínes-fehércsokival dúsított eperpép a gyerekeket is leveszi a lábukról! :)
A receptet a 2009-es tavaszi Stahl magazinban olvastam.

hozzávalók / 6 adag

A sziruphoz

A krémhez

Az összeállításhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krémhez leturmixoljuk az epret.
  2. A fehér csokit gőz fölött megolvasztjuk.
  3. Kézi robotgéppel összekeverjük az epret, az olvadt csokit, a mascarponét és a tejszínt.
  4. Az áztatószirup hozzávalóit jól elkeverjük.
  5. Egy tál aljába egy rétegnyit fektetünk a szirupba mártogatott babapiskótákból. Rákenünk egy réteget a csokis gyümölcskrémből, majd megszórjuk falatnyi eperdarabokkal. Addig folytatjuk ezt a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak. Figyeljünk, hogy a végén csak krém kerüljön a bemártott babapiskótákra.
  6. Meghintjük kakaóporral, majd hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  • tepsi mérete: 30x20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 12 630
elküldve: 10
receptkönyvben: 231
elkészítve: 14/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

epres tiramisu, babapiskótás tiramisu eperrel, krémes kávés olasz sütemény

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mignon
Mignon / mignon Sun, 2013-06-02 09:52

Kedves Erika!
Ennek igazán örülök! :))
Pont most hétvégén készítem én is, imádják a gyerekek is!
További kellemes hétvégét, üdvözöllek:
Mignon

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Tue, 2013-05-14 22:28

Szia!
Az eper érésekor nálunk is nagy sláger az epermisu :) Én nem teljesen így csináltam eddig (én eperből cukorból 1 citrom levéből csináltam a mártogatóst). Ellenben az eper tortám krémje majdnem ilyen :D (tejszínben megolvasztott fehércsoki cukor, ha kihűlt mindez habbá verve) Természetesen ha epermisu a mascarpone nem maradhat ki, így azt hiszem az enyém ezúttal az x-dik változat lesz. Mindenesetre, tetszik a recept, főleg a krém!! :) Köszi
Scarlett

Shephard
Shephard Thu, 2012-05-24 16:50

Szia, tegnap este készítettem el, ma került az asztalra, Nagyim csak annyit mondott, hogy ez valami mennyei krémes csoda :) Nagyon ízlett mindenkinek, gyors, krémes, tökéletes állagú, és frissítő hatású, köszönöm a receptet :)

mignon
Mignon / mignon Thu, 2012-05-24 23:29

Kedves Shephard!
Ennyi pozitív jelzővel illetni egy desszertet! :)
Nagyon örültem neki, köszönöm a visszajelzésed! Külön öröm, mikor egy nagyitól is ilyen dicséreteket lehet begyűjteni! :)
Nálunk is nagy sláger a napokban az eper. Nem is igazán tudjuk eldönteni, hogy melyik a legfinomabb édesség belőle, talán minidg az, amit éppen eszünk! :)
Ha ajánlhatom, akkor próbáld ki a tejfölös epercsodát is, isteni!! És már feltöltöttem az epres muffin krémcsúccsal receptet is (pár nap múlva megjelenik), az is nagyon finom és gyönyörű!!
Üdvözöllek:
Mignon

716
cukor 10 dkg
víz 2 dl
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
eper 50 dkg
fehér csokoládé 20 dkg
mascarpone 30 dkg
habtejszín 1 dl
eper 30 dkg
babapiskóta 40 db
cukrozatlan kakaópor 2 ek