r
Nosalty Logó

Epermisu Mignon konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Mignon
Epermisu Mignon konyhájából
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A sziruphoz

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 720 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A sziruphoz

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 4320 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A sziruphoz

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 209 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 720 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.5 g

Zsír

  • Összesen
    231.6 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2071.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    630 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    744 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    510.1 g
  • Cukor
    368 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    992.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    467 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 4320 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 209 Kcal

Hozzávalók

A sziruphoz

A krémhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A sziruphoz

  1. A krémhez leturmixoljuk az epret.
  2. A fehér csokit gőz fölött megolvasztjuk.
  3. Kézi robotgéppel összekeverjük az epret, az olvadt csokit, a mascarponét és a tejszínt.
  4. Az áztatószirup hozzávalóit jól elkeverjük.
  5. Egy tál aljába egy rétegnyit fektetünk a szirupba mártogatott babapiskótákból. Rákenünk egy réteget a csokis gyümölcskrémből, majd megszórjuk falatnyi eperdarabokkal. Addig folytatjuk ezt a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak. Figyeljünk, hogy a végén csak krém kerüljön a bemártott babapiskótákra.
  6. Meghintjük kakaóporral, majd hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Receptkönyvben: 184
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 13944
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti tiramisuban félek a nyers tojástól, és a kávé miatt a gyerekeknek sem jó. Ebben a gyümölcsös változatban nincs tojás és a babapiskótákat lágyan körülölelő, tejszínes-fehércsokival dúsított eperpép a gyerekeket is leveszi a lábukról! :) A receptet a 2009-es tavaszi Stahl magazinban olvastam.

Hozzávalók

A sziruphoz

A krémhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.