r
Nosalty Logó

Eperleves vaníliásan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Pauló Ági
Eperleves vaníliásan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 199 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 795 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 29 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    629.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 199 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1196.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.9 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    2516.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    555 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 795 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 29 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az epret az alapanyagokkal (kivétel a vaníliás cukor) feltesszük főzni, forrás után kb. 10 percig főzzük.
  2. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a vaníliás cukrot, és hűlni hagyjuk.
  3. Összeturmixolhatjuk, vagy darabosan is hagyhatjuk. Ha nem turmixoljuk, főzés közben gyakran kevergetni kell, hogy kijöjjön a leve, akkor lesz jó íze.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 36361
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Eperleves vaníliásan
Pauló Ági 5 recept

Ezt a leves egy tea íze ihlette, szerintem nagyon jól összeillik az eper és a vanília. Én fagyasztok epret, és abból szoktam készíteni télen.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Finom leves! Én ezt az adagot fél kiló eperrel csináltam, mert csak ennyi volt itthon. Annyit kellett rajta módosítani, hogy 2 kanállal több cukrot tettem bele és nagyon finom lett. Tehát nem fontos 1 kilóval csinálni (ám ebben az esetben nem kell a +2 kanál cukor). Esetleg aki kicsit s?r?bben szereti, mint én, az bele tehet egy fél/egész kanál epres pudingport. :)

Pauló Ági

Köszönöm :)

Törölt felhasználó

Jah, azt kihagytam, hogy, ha fél kilóval csináljuk, akkor a citrom kihagyható bel?le. Én speciel édesen szeretem, de felesleges ennyihez bele. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.