Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás piskóta

Almás piskóta
Almás piskóta
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Költözés előtt állva minden maradékot elhasználtam, amit a konyhában felleltem. Ez is ilyen volt. Ráadásul nagyon kevés időt vesz el az elkészítése. Finom házi baracklekvárral kínáltam. Az almától finom puha, szaftos lett.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a fahéjat és a citrom reszelt héját is.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, a sárgáját a cukorral és a vaníliával habosra keverjük.
  3. Az almához adjuk a tojássárgáját és a sütőporral elkevert lisztet, összekeverjük.
  4. Adagonként beleforgatjuk a fehérjehabot is . 20x25 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, néhányszor a pulthoz ütögetjük.
  5. 170 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt aranybarnára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 588
elküldve: 1
receptkönyvben: 75
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

almás kevert, almás kocka

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

99
alma 3 közepes db
tojás 2 db
gyümölcscukor 6 dkg
finomliszt 15 dkg
fahéj 1 teáskanál
vanília kivonat 1 kávéskanál
citromhéj 0.5 citromból nyert
sütőpor 1 teáskanál