Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperkrémes henger

Eperkrémes henger
Eperkrémes henger
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bármilyen gyümölccsel elkészíthető (málna, cseresznye, stb).

hozzávalók / 4 adag

Krémhez:

  • 30 dkg eper
  • 3 dl habtejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl epres joghurt
  • 1 cs zselatinfix
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajas tésztát lisztes deszkán kinyújtjuk, és 12 db 2 cm széles csíkot vágunk belőle.
  2. A csíkokat sütőcsőre feltekerjük (ha nincs, akkor az alufólia hengerét 3-4 részre vágjuk, beburkoljuk alufóliával és leolajozzuk).
  3. Megkenjük felvert tojással, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 20 perc alatt megsütjük.
  4. A megsült tésztát lehúzzuk a csövekről.
  5. A krémhez az epret megmossuk, a tejszínt kemény habbá verjük.
  6. Az epret összekeverjük a cukorral, joghurttal, majd belekeverjük a tejszínhabot és a zselatinfixet is.
  7. Habzsákba tesszük, betöltjük vele a hengereket.
  8. Habot nyomunk a henger tetejére is, és mentalevéllel díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 378
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1085 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

eperkrémes leveles tészta, tejszínes eperkrémmel töltött leveles roló, epres leveles henger

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!