Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-túrós Rumiszivitől

Almás-túrós Rumiszivitől
Almás-túrós Rumiszivitől
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőm adta ezt a receptet. Kipróbáltam, tényleg finom. :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztát kisodorjuk téglalap alakúra, majd a közepére teszünk kettő darab babapiskótát (élére állítva), mögé pedig felszeletelt almát, aztán újra babapiskótát és újra almát... Ezt a folyamatot addig folytatjuk, míg a kisodort tészta közepét megtöltjük.
  2. Ha marad az almából, akkor a piskóta tetejére tesszük. A piskótás almát meghintjük fahéjjal. A túrót kikeverjük a cukrokkal, ízesítjük citromlével, majd a piskóta tetejére simítjuk. A tészta egyik oldalát ráhajtjuk a töltelékre, majd a másik oldallal is betakarjuk (becsomagoljuk a tölteléket), és felvert tojássárgájával kenjük le.
  3. Előre melegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 387
elküldve: 2
receptkönyvben: 150
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Rumiszivi

Mióta szakács: 2011.08.08.
91 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós-almás leveles tésztában, túrós leveles, almás leveles

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

573
leveles tészta 400 g
tehéntúró 500 g
alma 5 db
babapiskóta 20 db
cukor 3 ek
vaníliás cukor 1 ek
fahéj 0 ízlés szerint
citromlé 0.5 citromból nyert
tojássárgája 1 db