r
Nosalty Logó

Habrolók

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katrin
Habrolók
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 310 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 2475 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 225 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 310 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    116.1 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1507.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    894 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    310.9 g
  • Cukor
    176 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 2475 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kinyújtjuk, és kb. 3 cm-es csíkokra szeleteljük, majd ezeket kb. 15 cm-enként elvágjuk.
  2. Kikészítjük a rolósütőket, és minden tésztacsíkot egy-egy ilyen rolóformára rátekerünk, amíg el nem fogy a tésztánk vagy a rolónk. Nekem 12 db rolóm van, tehát 3 részletben tudom őket megsütni, mivel 1 csomag leveles tésztából nekem 46 db ilyen tésztarolóm lett.
  3. Tepsibe sütőpapírt terítünk, s szépen rárendezzük ezeket a sütiket, majd tojással megkenjük, s kb. 10-15 perc alatt meg is sülnek.
  4. Könnyen le lehet venni a formáról a sütiket, de azért vigyázzunk, mert még elég forró ez a fém forma. Pár percet várunk, hogy kihűljön kicsit a forma is, és utána rátekergetjük a következő tésztacsíkokat, s azokat is megsütjük.
  5. Ha minden tésztacsíkunk megsült, akkor amíg hűlnek, addig megfőzzük a vaníliapudingot. Azért jobb, ha pár órával előtte elkészítjük a pudingot, hogy kihűljön, ne melegen töltsük meg a habrolókat.
  6. A pudinggal megtöltjük a kihűlt rolókat habzsák segítségével úgy, hogy mindkét végén legyen egy kis hely a tejszínhabnak. Utána felverjük a cukrászhabot jó keményre. Majd pedig mindkét oldalába rakunk ebből a felvert tejszínből.
  7. Én úgy csináltam, hogy a megsült roló vékonyabb végéből levágtam kicsit, hogy ott is meg tudjam tölteni tejszínhabbal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2135
  • Feltöltés dátuma: 2020. december 10.

Ajánló

Ez nagyon finom édes desszert.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

De ha nincs habzsák, akkor elég csak mokkáskanállal megtölteni a habrolók mindkét oldalát pudinggal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek