r
Nosalty Logó

Eperhabos kardinális szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Eperhabos kardinális szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A habhoz

Az eperhabhoz

A megkenéshez

Összesen 692 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A habhoz

Az eperhabhoz

A megkenéshez

Összesen 2765 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A habhoz

Az eperhabhoz

A megkenéshez

Összesen 208 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    677.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.3 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    186 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    363 micro
Összesen 692 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.4 g

Zsír

  • Összesen
    125.2 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1561 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2708.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    603 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    1093 mg
  • Nátrium
    740 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357.3 g
  • Cukor
    257 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    744 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1300 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    323 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    1028 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1274 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1452 micro
Összesen 2765 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 208 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

Az eperhabhoz

A megkenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet összevegyítjük a sütőporral.
  2. Egy lapos,normál méretűtepsit sütőpapírral kibélelünk. A sütőt előmelegítjük.
  3. A tésztához a 2 egész tojást, és4 tojássárgáját kézimixerrel, ill. robotgéppelhabosra keverjük a porcukorral,kb 4-5percig, míg 3-4 -szeresérenő mega massza! Utána asütőporos lisztet könnyedén hozzákeverjük.
  4. A habhoz nagyon keményre verjük a 4 tojásfehérjét, amelyhezmenet közben hozzáadjuk a cukrot.
  5. A fehérjehabot nyomózsákba tesszük, és 4 db, kb 4-5cm-escsíkot nyomunk belőle a tepsibe. Ezután a piskótatésztából kitöltjük az üres csíkokat.
  6. Az előmelegített sütőbe tesszük, és megsütjük.
  7. Kivesszük a sütőből,pár percig hagyjuk hűlni, majd megfordítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt az aljáról, visszafordítjuk, és rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
  8. Ezalatt az epret megmossuk, és apró darabkákra felvágjuk.
  9. A tejszínt felverjük, és belekeverjük az epret.
  10. Ha kihűlt a tészta, recés késsel széltébenkettőbe vágjuk.
  11. Amit alsó lapnakszánunk, azt megkenjük a lekvárral, ráhalmozzuk a epres habot, elsimítjuk egyenletesen, és ráillesztjük úgy fordítva a felső lapot, hogy ahol az alsó lapon tésztacsík van, ott a felső lapnak a habos csíkja legyen (ahogy a képen is látszik).
  12. Azonnal szeletelhetjük (recés késsel).
  13. Ízlés szerint kevés házi vaníliás porcukorral megszórhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38 x 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 29124
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Eperhabos kardinális szelet
Vicikó 251 recept

Még tél folyamán kinéztem egy német oldalon ezt a receptet, és alig vártam, hogy eljöjjön az eperszezon! Végre el lehet készíteni, itt az idő, friss illatos eperből! Egyszerűen csodálatos ez a süti! Hab itt - hab ott....ilyen hab - olyan hab, finom, krémes, pillekönnyű, eperillatú... Mi lehet ettől még szebb egy sütiben? :-) A héten másodszorra készítettem, mert férjuramnak annyira ízlik, hogy szinte nem tud betelni vele, alig marad belőle... Azt mondta, hogy ez úgy tökéletes, ahogy van..! Szerintem ettől sem kell nagyobb dicséret. :-)

Hozzászólások

belubi

Az nem baj, ha a süt?por nem tanyasi? Amugy finom ez a süti. Köszi

Vicikó

Szerintem csak akadékoskodni akarsz, de ha találsz a süt?porból is azt, akkor mindenképp ajánlom azt is! Egyébként ha tovább érdekel a véleményem a tanyasi, és egyéb tojásokról, akkor azt elolvashatod a Villám krémes receptemnél. Amúgy szívesen.

belubi

Szia kedves vicikó nem, Isten ?rizz, hogy akadékoskodjak, csak szeretek kicsit viccel?dni. Netán megsértettelek volna , elnézésed kérem. Nagyon szeretek ilyen fincsi és jólhangzó recepteket, mint a Tied is. Nagy örömmel fogadtam és ki is próbálom, csak még nem volt rá id?m. További szép napot és neharizz rám.

Vicikó

Kedves belubi! Nem sértettél meg, egyáltalán nem, de többek közt ez a tojásügy is, nekem az egyik szívügyem. S?t, még örültem is kicsit, mert ha netán nem tudsz err?l a dologról, és ha egyáltalán elolvastad a másik receptemnél általam leírtakat, akkor talán fel tudtam rá hívni a figyelmed. Semmi gond, örülök, hogy írtál újból. Ha kipróbálod majd, remélem ízleni fog. Tegnap már hárman elkészítették, és igen jó visszajelzéseket kaptam. További szép estét Neked! Üdv: Vici

Mida

Szia Vicikó, Gratulálok a sütidhez, fantasztikus. Már cukrászdában ettem én is kardinálist, finom is volt, de még eddig nem mertem hozzákezdeni. De ez az eper krémmel töltött recept épp jókor jött az eper szezon miatt. Most megpróbálkoznék vele. Van néhány kérdésem, és el?re is bocsi, ha túl értetlen vagyok. Az én tepsim 24*36 cm. Én ezt gondolom normál méret?nek. Ebbe 4 fehér csíkot nyomok a szélén kezdve és közte akkor 3 sárga lesz? Széltében ketté kell vágni. Ezt hogy kell érteni? Akárhogy gondolkodom, nekem valahogy nem jön össze, hogyan fordítsam, hogy fehér alá sárga csík kerüljön? Kérlek segíts. El?re is köszi, és még egyszer gratula a recepthez. Szép napot:Magdi

Vicikó

Kedves Magdi! Megpróbálok választ adni a kérdéseidre. Szerintem jó lesz a tepsid,az az 1-2 cm nem gond, csak kicsit magasabbak, ducibbak lesznek a csíkok. Ha túl soknak t?nnek az anyagok els? kinyomásra, akkor ha kész vagy a csíkozással, nyugodtan nyomd rájuk, a tetejükre a maradékot. Én is így csináltam. :-) A csíkok: Ha elkezded a szélénél, és nyomsz bele 4-et a habból, úgy oszd el a tepsiben, hogy a túlsó szélére majd a tészta jöjjön, és így kijön szépen a 4-4 csík. Tehát az egyik szélén hab van, a másikon pedig tészta. Az elvágás: amint kih?lt, egyszer?en keresztben kett?be, vagy másképp mondva a csíkokra mer?legesen!!! elvágva. Állsz a tepsi felett a késsel, és a közepén egyszer?en elvágod kett?be :-)) Ok?? Gondoltam egyébként mikor írtam a receptet, hogy nem egészen egyértelm?. Jó, hogy kérdezted, talán segít másoknak is. A csíkok egymásra helyezése: mivel már van kett? egyforma csíkozású darab tésztád, ha simán elfordítod az egyiket 180 °- ban, akkor ha ráteszed a fels? lapot az alsóra, akkor a sárgára fehér csík kerül. Mivel az egyik szélén hab, a másikon meg piskóta volt. Remélem tudtam segíteni, kérlek írj nyugodtan ha valami nem világos!!! :-) Próbáljuk akkor tovább... , mert megéri megsütni, mert nagyon-nagyon finom. Kíváncsi vagyok, hogy sikerült?? Neked is szép napot! Üdv: Vici

Mida

Kedves Vici, Így már teljesen világos. Az epret már megszedtem, és holnap meg is sütöm. Remélem a sütéssel nem fogom elrontani. Köszi a gyors segítséget. Kellemes Pünkösdöt kívánok: Magdi

Éva-Anyóca

Kedves Vicikó! Nagyon fincsinek látszó süti, és a leírásod Midának, sok segítséget ad nekem is, az elkészítésben, hogy hogy teszed a tepsibe a csíkokat és hogy felezed,...szóval nagyon jó, köszi:-)) ,- részemr?l elmentve.:-)) Szeretném elkészíteni, amint lehetséges, most hétvégén már nem, már hármat betábláztam (és már sütöttem is kett?t bel?lük), a gyereknap tiszteletére.:-)) Ha tehetem, én is saját tyúkjaim tojását használom (tudom mit esznek), ha nincs, a barátn?m (akit?l amúgy is szoktam venni a kis el?nevelt csirkéket) az, akit?l veszem a tojásokat.:-))) Tanyasit.:-)) Most tanyasi el?nevelt 6 hetes csirkéink vannak, így a tojást hétvégére t?le vettem. A cukrot ha megveszem, a vanília rudat is, edénybe téve a cukor, bele a felvágott és kikapart vanília rúd belseje, maga a rúd is, -és ebb?l lesz a saját készítés? vaníliás cukrom, megértem miért használsz ilyet Te is, sokkal finomabb és jobb mint a bolti.:-)) Jó, ha van otthon eper, vagy ha másnak nincs , szül?knek, kedves barátn?nek...:-)) , így friss és igazi eperhez jut hozzá az ember, és természetes, ha mennyiségben van, akkor lekvárt is teszünk el.:-)) Tehát ez is házi.:-)) Ehhez már csak egy jó recept kell, amit adtál, és biztos, hogy a gondos fáradozás nem hiába volt, finomat és jó alapanyagból valót fogunk enni.:-)) Részemr?l köszönöm szépen. Szép pünkösdi hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

Vicikó

Kedves Éva! Mindenben egyetértünk! :-))) Bizony, milyen jó ha vidéken él az ember, és tud tartani boldog tyúkokat...!!!! Jó dolguk van Nálad, abban bizonyos vagyok! Nekem marad a Pest környéki " nénis " tojás, de az biztos, hogy azokat is boldog tyúkok tojták. Ismerem. Neked és családodnak is boldog Pünkösdöt kívánok! Vici

Éva-Anyóca

Kedves Vicikó! Az a bizonyos "nénis " tojás, hidd el, megéri az árát, a csoda tudja, de valahogy benne van a fejükben-kezükben a tudás, tapasztalatból!!! , hogy olyan tojást fogsz kapni, ami tutira jó, friss, szép, táp nélküli, de ha csirkét veszel, az is ilyen.:-)) Ilyenkor a nagyim jut az eszembe.:-))) Ma már azért az id?sebb bácsikra és nénikre is figyelni kell, tényleg a több éve ismert, és úgymond állandó eladó-vev? kapcsolat is fontos.:-)) Remélem, hogy a csirkéink jól érzik magukat, megteszünk érte mindent, hogy jól éljenek, és ha már menni kell, épp a fazekunkba, tepsinkbe, akkor úgy távozzon, hogy az csirke szempontból is elfogadható legyen, na meg nekünk is.:-) Szép napot kívánok, végre alig lengedezik a szél, viszont a nap rendesen, május végének megfelel? mód elkezdett er?vel sütni.:-))) Máris szebb a világ, nekünk is, és hogy stílusos legyek, a befejezéskor is: a csirkéink kinn napoznak, a kis 6 hetes szépségek, tele csipegették magukat.:-) Köszönöm: Éva-Anyóca

Vicikó

Éljenek a boldog tyúkok, csirkék! :-) Na, és mi is, hogy etetni tudjuk ?ket :-)))) Szép ünnepet kívánok! Vici

szteri

Kedves Viciko! Nagyon jo a recepted, Pünkösd napjara megsütöttem. Köszi a reszletes leirast, szep hetveget! Szteri

Vicikó

Köszi, és örülök, hogy elkészítetted! Jó étvágyat hozzá! Neked is kellemes hétvégét kívánok! Üdv: Vici

Törölt felhasználó

Kedves Vici!Megsütöttem ezt a gyönyör? süteményt és szeretném megköszönni,hogy megosztottad velünk:)A férjednek teljesen igaza van,mennyei!

Vicikó

Jaj de jó, örülök, ezek szerint Neked is finomra sikeredett. A férjem a nagy kritikusom. :-))), átadom neki a véleményed :-) Szép hétvégét! Üdv: Vici

Mida

Szia Vicikó A süti fantasztikus lett. Azt hiszem nem túlzok, ha most kijelentem, ez lett a kedvenc sütim.Ezután már bátrabban fogok hozzá a kardinális sütéshez. Az sem zavar hogy gyakorlatlan vagyok a nyomózsák használatában, és a fehérje hab teteje nem lett szép sima. Nem szépségversenyre készült. Köszi a receptet és a segítséget. Minden jót kívánok: Magdi

Vicikó

Kedves Magdi! Nagyon örülök, hogy ilyen jól sikerült az els? kardinális sütid!!! És hogy a kedvenc is lett??? Nekünk is nagyon ízlik..., f?leg a férjemnek :-))) Mindent nagyon szívesen! További szép pünkösdi hétvégét, üdv: Vici

Éva-Anyóca

Kedves Vicikó! Teljesen igazad van.:-)) További szép és jó pünkösdölést kívánok! :-) Éva-Anyóca

Kacy

Szia Vicikó... :) Én ma megsütöttem, de bár abszolút gyakorlott vagyok, nekem nem lett jó a hab a tésztában. Szépen feljött, de azután mire kész lett összeesett..Így is nagyon finom volt, de szeretném még megsütni máskor is és jó lenne tudnom, hogy mit gondolsz miért lapult le végül a fehérjehab... Én arra gondolok, hogy túlsütöttem, mivel sütési id? nincs megadva én csak látványra tudtam hagyatkozni. Üdvözlettel :Katka

Kacy

Ma, azaz másnap még finomabb, ha lehet egyáltalán fokozni.. :) Én mondjuk annyit változtattam, hogy az epret karamellizáltam, ami kicsit darabos maradt az ment a tejszínbe,...-amibe én nem tettem fixálót és ma mégis ugyan olyan az állaga, s?t jobb, mint frissen-... a s?r? epersziruppal pedig megkentem lekvár helyett, mert az utóbbit sütikben nem szeretjük.. Az eredmény isteni lett még a lelapult fehérjehab ellenére is.

Vicikó

Kedves Katka! Nagyon örülök, hogy " sikert aratott " nálatok is ez a süti!:-) Igen, nem adtam meg sütési id?t, mert ahány süt? annyiféle. F?ként az ilyen habos típusú sütiknél nagy eltérések lehetnek. Valóban, akkor vettem ki, mikor a piskóta része már jól nézett ki. Csak úgy szemre hagyatkoztam. De nálam elég gyorsan megsült. És szerencsére nem esett össze a hab. De ahogy írod, még úgy is fincsi volt:-)))) A kérdésedre pedig a válasz, hogy miért esett össze, nem tudom. Egy valami jut eszembe. Ezt én a nyár közepén készítettem, amikor igen meleg volt. Lehetséges, hogy a konyhádban h?vös volt neki, mikor kivetted a süt?b?l, és a h?mérséklet különbségt?l esett volna össze? Köszi, hogy visszajeleztél! Üdv:-) Vici

Törölt felhasználó

a recept hibas,mert ha 3 sor a feherje es 3 sor a piskota massza( a kepen ez latszik), akkor nem lehet " 4 db, kb 4-5 cm-es csíkot nyomunk bel?le a tepsibe." En rendszeresen sütöm ezt a sütit, tehat igy nem korrekt ahogy az eredeti recept szol. Üsv. Agi

Vicikó

Ági! A recept nem "hibás" , és nem "nem korrekt" ! Igenis 4 db csíkot nyomunk mindkett?b?l a tepsire, így összesen 8 db csíkunk lesz. És ha megengeded, nem az egész tepsi süteményt fotóztam le egyben, hanem csak 3 csíkkal, egy szeletet bel?le. Üdv: Vicikó

Kacy

Kedves Vici ! :) Köszi a gyors választ.... Lehet, hogy az lehetett a gond, mármint a h?mérséklet különbség, bár a 150 fokhoz képest a mi meleg konyhánk is h?vös, szóval azért nem nyugodtam meg teljesen. Talán hétvégén ismét megpróbálkozom ,(rövidebb sütési id?vel) bár farsangi fánkot terveztem, de nálunk nem ott kezd?dik a probléma ha sok a süti... :D Szép napot : Katka

Törölt felhasználó

Kedves Vici! Édesanyámmal és unokaöcsémmel fél óra rajzolgatás után sem sikerült rájönnünk, hogyan kell a tepsiben elhelyezni a csíkokat, és utána hogyan tovább. Ha szépen megkérhetlek, Paintben vagy valami egyszer?, ehhez hasonló képszerkeszt? programmal bemutatnád? Hálás lennék érte! Biztosan valami apróságon csúszunk el, de ah. Kiakadtunk! :D Köszi a segítséget el?re is! :) Üdv.

Pecimaci

a kérdés tetszett : )))) meg van a 4 csik hab, közte a 3 csik tészta ill a szélén még egy tészta. igy van a tepsibe 4-4 csik. habbal kezdve és tésztával befejezbe. félbevágni és 180 fokkal elforgatni. képet meg nem tudok beilleszteni :D

Vicikó

Köszi! :-) Üdv:-) Vici

Vicikó

Kedves Dungs! Lentebb, a hozzászólásokban találsz t?lem, egy szintén részletes leírást a tészta-hab csíkok "készítésér?l". Remélem az fog segíteni. Sok sikert hozzá! :-) Üdv:-) Vici

Törölt felhasználó

a recept hibas,mert ha 3 sor a feherje es 3 sor a piskota massza( a kepen ez latszik), akkor nem lehet " 4 db, kb 4-5 cm-es csíkot nyomunk bel?le a tepsibe." En rendszeresen sütöm ezt a sütit, tehat igy nem korrekt ahogy az eredeti recept szol. Üsv. Agi

Vicikó

Ági! A recept nem "hibás" , és nem "nem korrekt" ! Igenis 4 db csíkot nyomunk mindkett?b?l a tepsire, így összesen 8 db csíkunk lesz. És ha megengeded, nem az egész tepsi süteményt fotóztam le egyben, hanem csak 3 csíkkal, egy szeletet bel?le. Üdv: Vicikó

Vicikó

papagaj hozzászólásához: A recept nem "hibás" , és nem "nem korrekt" ! Igenis 4 db csíkot nyomunk mindkett?b?l a tepsire, így összesen 8 db csíkunk lesz. És ha megengeded, nem az egész tepsi süteményt fotóztam le egyben, hanem csak 3 csíkkal, egy szeletet bel?le. Üdv: Vicikó

Vicikó

papagaj hozzászólásához: A recept nem "hibás" , és nem "nem korrekt" ! Igenis 4 db csíkot nyomunk mindkett?b?l a tepsire, így összesen 8 db csíkunk lesz. És ha megengeded, nem az egész tepsi süteményt fotóztam le egyben, hanem csak 3 csíkkal, egy szeletet bel?le. Üdv: Vicikó

Törölt felhasználó

Kedves viciko! Nem sertesnek szantam a megjegyzesem, bocsanat. Elnezest kerek! Gyönyörü a sütemeny! Minden jot, sok sikert a tovabbi sütemenyeidhez!

Törölt felhasználó

Kedves Vicikó! Nagyon szép sütemény és biztosan isteni finom is, majd ki szeretném próbálni, de lenne egy kérdésem. Lehet, hogy buta kérdés, de nem vagyok biztos.. szóval a csíkokat a tepsi hosszában vagy széltében kell nyomni? Köszönöm el?re is a választ! :) Üdv.: Fahééj

Vicikó

Kedves Fahééj! Igen, hosszában kell a csíkokat rányomni a tepsire, egyáltalán nem " buta " kérdés. És köszi a dícséretet! :-) Üdv:-) Vici

Törölt felhasználó

Köszönöm a választ! Elkészítettem, csak én cseresznyével és igazán finom lett.:)

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

Az eperhabhoz

A megkenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek