r
Nosalty Logó

Eperhabos kardinális szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Eperhabos kardinális szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A habhoz

Az eperhabhoz

A megkenéshez

Összesen 692 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A habhoz

Az eperhabhoz

A megkenéshez

Összesen 2765 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A habhoz

Az eperhabhoz

A megkenéshez

Összesen 208 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    677.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.3 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    186 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    363 micro
Összesen 692 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.4 g

Zsír

  • Összesen
    125.2 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1561 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2708.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    603 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    1093 mg
  • Nátrium
    740 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357.3 g
  • Cukor
    257 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    744 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1300 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    323 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    1028 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1274 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1452 micro
Összesen 2765 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 208 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

Az eperhabhoz

A megkenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet összevegyítjük a sütőporral.
  2. Egy lapos,normál méretűtepsit sütőpapírral kibélelünk. A sütőt előmelegítjük.
  3. A tésztához a 2 egész tojást, és4 tojássárgáját kézimixerrel, ill. robotgéppelhabosra keverjük a porcukorral,kb 4-5percig, míg 3-4 -szeresérenő mega massza! Utána asütőporos lisztet könnyedén hozzákeverjük.
  4. A habhoz nagyon keményre verjük a 4 tojásfehérjét, amelyhezmenet közben hozzáadjuk a cukrot.
  5. A fehérjehabot nyomózsákba tesszük, és 4 db, kb 4-5cm-escsíkot nyomunk belőle a tepsibe. Ezután a piskótatésztából kitöltjük az üres csíkokat.
  6. Az előmelegített sütőbe tesszük, és megsütjük.
  7. Kivesszük a sütőből,pár percig hagyjuk hűlni, majd megfordítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt az aljáról, visszafordítjuk, és rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
  8. Ezalatt az epret megmossuk, és apró darabkákra felvágjuk.
  9. A tejszínt felverjük, és belekeverjük az epret.
  10. Ha kihűlt a tészta, recés késsel széltébenkettőbe vágjuk.
  11. Amit alsó lapnakszánunk, azt megkenjük a lekvárral, ráhalmozzuk a epres habot, elsimítjuk egyenletesen, és ráillesztjük úgy fordítva a felső lapot, hogy ahol az alsó lapon tésztacsík van, ott a felső lapnak a habos csíkja legyen (ahogy a képen is látszik).
  12. Azonnal szeletelhetjük (recés késsel).
  13. Ízlés szerint kevés házi vaníliás porcukorral megszórhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38 x 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 310
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 30909
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Eperhabos kardinális szelet
Vicikó 251 recept

Még tél folyamán kinéztem egy német oldalon ezt a receptet, és alig vártam, hogy eljöjjön az eperszezon! Végre el lehet készíteni, itt az idő, friss illatos eperből! Egyszerűen csodálatos ez a süti! Hab itt - hab ott....ilyen hab - olyan hab, finom, krémes, pillekönnyű, eperillatú... Mi lehet ettől még szebb egy sütiben? :-) A héten másodszorra készítettem, mert férjuramnak annyira ízlik, hogy szinte nem tud betelni vele, alig marad belőle... Azt mondta, hogy ez úgy tökéletes, ahogy van..! Szerintem ettől sem kell nagyobb dicséret. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

Az eperhabhoz

A megkenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek