r
Nosalty Logó

Eperfa pite

NS
Eperfa pite
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta elkészítése

Töltelék

291
Kalória
3.2g
Fehérje
39g
Szénhidrát
13.9g
Zsír
49.5g
Víz
35.8g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
15.1g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta elkészítése

Töltelék

Összesen 291 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta elkészítése

Töltelék

Összesen 3484 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta elkészítése

Töltelék

Összesen 270 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 291 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    166.9 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1054.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    468 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    593.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1407 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    771 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    473 micro
Összesen 3484 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    81.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 270 kcal

Elkészítés

Tészta elkészítése

  1. A porcukrot és a lisztet összekeverjük, a hideg vajat felkockázzuk.
  2. Belemorzsoljuk a lisztbe, majd 1-2 evőkanál hideg víz segítségével kész tésztává gyúrjuk. Próbáljunk minél gyorsabban dolgozni.
  3. Folpackba csomagoljuk, és fél órára hűtőbe tesszük.

Töltelék

  1. A gyümölcsöt összekeverjük a cukorral, és közepes lángon 5 percig főzzük. A vizet összekeverjük a pudingporral, és hozzáadjuk az eperhez. Addig főzzük, amíg jól be nem sűrűsödik, majd lehúzzuk a tűzről.
  2. A tésztát elosztjuk 2/3-1/3 arányban. A nagyobb felét kinyújtjuk, piteformába nyomkodjuk, majd elősütjük 10 percig, 180 fokon. Először 5 percig sütőbabbal vagy sütőrizzsel, majd ezeket eltávolítjuk, és még 5 percre a sütőbe toljuk.
  3. Eközben a kisebb tésztát is kör alakúra nyújtjuk, és derelyevágóval vagy éles késsel felcsíkozzuk. Ha kisült az alsó tésztaréteg, ráöntjük a tölteléket, majd a felcsíkozott tésztadarabkákat elrendezgetjük rajta (kétféle mintát készíthetünk: vagy először az összeset keresztben, majd a többit hosszában rakjuk, vagy egyet így, egyet úgy.)
  4. Együtt sütjük további 20 percig. Várjunk, míg kihűl, úgy könnyebb vágni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24

Nagy szerencséje van annak, aki eperfa közelében lakik, semmiképpen se hagyja ki ezt a pitét! A pudingportól krémes töltelék és a ropogós rácsos (klasszikus linzertésztával) tökéletes kombó. Ha nincs eperfa, vagy már lekéstük az érést, málnából, szederből vagy más bogyós gyümölcsből is elkészíthető.

További receptek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Ünnepi mézeskalács

Mézeskalács nélkül az ünnepek sem igazán édesek, a megfelelő recept megtalálása azonban nem könnyű feladat. Hogy ráleljünk az igazira, érdemes kísérletezni - ez a recept is így ...

Nosalty

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Most kiderül, mennyi ideig is kéne valójában zuhanyoznunk

Egy forró, hosszú zuhany igazi jutalomnak tűnhet egy stresszes nap után – de a bőröd, a pénztárcád és a Föld szempontjából korántsem mindegy, meddig állsz a víz alatt. Szakértők szerint létezik egy határ, ami után a wellness már inkább káros, mint pihentető.

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...