r
Nosalty Logó

Eperfa pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Eperfa pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta elkészítése

Töltelék

Összesen 291 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta elkészítése

Töltelék

Összesen 3484 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta elkészítése

Töltelék

Összesen 270 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 291 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    166.9 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1054.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    468 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    593.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1407 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    771 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    473 micro
Összesen 3484 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    81.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

Tészta elkészítése

Töltelék

Elkészítés

Tészta elkészítése

  1. A porcukrot és a lisztet összekeverjük, a hideg vajat felkockázzuk.
  2. Belemorzsoljuk a lisztbe, majd 1-2 evőkanál hideg víz segítségével kész tésztává gyúrjuk. Próbáljunk minél gyorsabban dolgozni.
  3. Folpackba csomagoljuk, és fél órára hűtőbe tesszük.

Töltelék

  1. A gyümölcsöt összekeverjük a cukorral, és közepes lángon 5 percig főzzük. A vizet összekeverjük a pudingporral, és hozzáadjuk az eperhez. Addig főzzük, amíg jól be nem sűrűsödik, majd lehúzzuk a tűzről.
  2. A tésztát elosztjuk 2/3-1/3 arányban. A nagyobb felét kinyújtjuk, piteformába nyomkodjuk, majd elősütjük 10 percig, 180 fokon. Először 5 percig sütőbabbal vagy sütőrizzsel, majd ezeket eltávolítjuk, és még 5 percre a sütőbe toljuk.
  3. Eközben a kisebb tésztát is kör alakúra nyújtjuk, és derelyevágóval vagy éles késsel felcsíkozzuk. Ha kisült az alsó tésztaréteg, ráöntjük a tölteléket, majd a felcsíkozott tésztadarabkákat elrendezgetjük rajta (kétféle mintát készíthetünk: vagy először az összeset keresztben, majd a többit hosszában rakjuk, vagy egyet így, egyet úgy.)
  4. Együtt sütjük további 20 percig. Várjunk, míg kihűl, úgy könnyebb vágni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6369
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagy szerencséje van annak, aki eperfa közelében lakik, semmiképpen se hagyja ki ezt a pitét! A pudingportól krémes töltelék és a ropogós rácsos (klasszikus linzertésztával) tökéletes kombó. Ha nincs eperfa, vagy már lekéstük az érést, málnából, szederből vagy más bogyós gyümölcsből is elkészíthető.

Hozzávalók

Tészta elkészítése

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek