r
Nosalty Logó

Eperfa pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Eperfa pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta elkészítése

Töltelék

Összesen 291 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta elkészítése

Töltelék

Összesen 3484 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta elkészítése

Töltelék

Összesen 270 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 291 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    166.9 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1054.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    468 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    593.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1407 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    771 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    473 micro
Összesen 3484 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    81.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 270 Kcal

Hozzávalók

Tészta elkészítése

Töltelék

Elkészítés

Tészta elkészítése

  1. A porcukrot és a lisztet összekeverjük, a hideg vajat felkockázzuk.
  2. Belemorzsoljuk a lisztbe, majd 1-2 evőkanál hideg víz segítségével kész tésztává gyúrjuk. Próbáljunk minél gyorsabban dolgozni.
  3. Folpackba csomagoljuk, és fél órára hűtőbe tesszük.

Töltelék

  1. A gyümölcsöt összekeverjük a cukorral, és közepes lángon 5 percig főzzük. A vizet összekeverjük a pudingporral, és hozzáadjuk az eperhez. Addig főzzük, amíg jól be nem sűrűsödik, majd lehúzzuk a tűzről.
  2. A tésztát elosztjuk 2/3-1/3 arányban. A nagyobb felét kinyújtjuk, piteformába nyomkodjuk, majd elősütjük 10 percig, 180 fokon. Először 5 percig sütőbabbal vagy sütőrizzsel, majd ezeket eltávolítjuk, és még 5 percre a sütőbe toljuk.
  3. Eközben a kisebb tésztát is kör alakúra nyújtjuk, és derelyevágóval vagy éles késsel felcsíkozzuk. Ha kisült az alsó tésztaréteg, ráöntjük a tölteléket, majd a felcsíkozott tésztadarabkákat elrendezgetjük rajta (kétféle mintát készíthetünk: vagy először az összeset keresztben, majd a többit hosszában rakjuk, vagy egyet így, egyet úgy.)
  4. Együtt sütjük további 20 percig. Várjunk, míg kihűl, úgy könnyebb vágni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6364
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagy szerencséje van annak, aki eperfa közelében lakik, semmiképpen se hagyja ki ezt a pitét! A pudingportól krémes töltelék és a ropogós rácsos (klasszikus linzertésztával) tökéletes kombó. Ha nincs eperfa, vagy már lekéstük az érést, málnából, szederből vagy más bogyós gyümölcsből is elkészíthető.

Hozzávalók

Tészta elkészítése

Töltelék

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek