r
Nosalty Logó

Bombatorta

NS
Bombatorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

649
Kalória
19.1g
Fehérje
71.1g
Szénhidrát
29.6g
Zsír
103.3g
Víz
356.9g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
43.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 649 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3901 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 228 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    736.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71.1 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    103.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    416 micro
Összesen 649 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.5 g

Zsír

  • Összesen
    177.6 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4419.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    1058 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1726 mg
  • Nátrium
    1130 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    426.4 g
  • Cukor
    261 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    619.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1614 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    466 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    1490 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1596 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2495 micro
Összesen 3901 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 228 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A külön recept szerint elkészített piskótatekercs után a következőképpen készítjük el a krémet:
  2. Kevés hideg tejjel simára keverjük a pudingport, a cukrot, a fahéjat, a vaníliát és a tojássárgákat.
  3. A többi tejet felforraljuk, beletördeljük a csokit, beleöntjük a vízbe áztatott és simára elkevert zselatint, a tejes pudingport, és sűrű krémet főzünk. A tűzről levéve óvatosan belekeverjük a felvert tojáshabot, majd ha kihűlt, a rumot és a keményre felvert tejszínhabot.
  4. A piskótatekercset ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, és egy tálat kibélelünk vele.
  5. Belesimítjuk a krém felét, piskótaszeleteket rakunk, majd ismét krém, és a tetejére is piskóta kerül.
  6. Legalább fél napra hűtőbe tesszük, majd kiborítjuk és úgy szeleteljük, mint a tortát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon tetszik a bombatorta formája. Ez a recept nagyon "bejött", mivel kellemes az íze, nem émelyítően édes.

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...