r
Nosalty Logó

Bombatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bombatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 649 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3901 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 228 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    736.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.1 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    416 micro
Összesen 649 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.5 g

Zsír

  • Összesen
    177.6 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4419.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    1058 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1726 mg
  • Nátrium
    1130 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.4 g
  • Cukor
    261 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    619.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1614 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    466 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    1490 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1596 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2495 micro
Összesen 3901 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A külön recept szerint elkészített piskótatekercs után a következőképpen készítjük el a krémet:
  2. Kevés hideg tejjel simára keverjük a pudingport, a cukrot, a fahéjat, a vaníliát és a tojássárgákat.
  3. A többi tejet felforraljuk, beletördeljük a csokit, beleöntjük a vízbe áztatott és simára elkevert zselatint, a tejes pudingport, és sűrű krémet főzünk. A tűzről levéve óvatosan belekeverjük a felvert tojáshabot, majd ha kihűlt, a rumot és a keményre felvert tejszínhabot.
  4. A piskótatekercset ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, és egy tálat kibélelünk vele.
  5. Belesimítjuk a krém felét, piskótaszeleteket rakunk, majd ismét krém, és a tetejére is piskóta kerül.
  6. Legalább fél napra hűtőbe tesszük, majd kiborítjuk és úgy szeleteljük, mint a tortát.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 34026
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 20.

Ajánló

Bármilyen krémes töltelékkel megtölthetjük.

Receptkategóriák

Nagyon tetszik a bombatorta formája. Ez a recept nagyon "bejött", mivel kellemes az íze, nem émelyítően édes.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!