Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eper-rebarbara lekvár

Eper-rebarbara lekvár
Eper-rebarbara lekvár
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először Ausztriában találkoztam vele, egy kedves ismerősöm ajánlotta. Nagyon megnyerte a tetszésem. Azóta szezonként én is befőzök párat. Nálunk nem nagyon fogy a lekvár, ezért tovább szoktuk ajándékozni.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rebarbarát meghámozzuk, és kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. Az epret megmossuk, és felnegyedeljük.
  2. Az egészet belerakjuk egy fazékba, és közepes lángon pépessé főzzük. (Ha egészen pürésre szeretnénk, használjunk botmixert.) Ezután járjunk úgy el a zselésítő befőzőszerrel, ahogy a csomagolásra van írva.
  3. Majd mikor utoljára felforraltuk, öntsük a befőttes üvegekbe, csavarjuk rá a tetejét, és állítsuk fejre. 5 perc múlva fordítsuk vissza, és hagyjuk kihűlni.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 004
elküldve: 2
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Julie

Mióta szakács: 2010.03.03.
67 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

epres rebarbarás lekvár, eper lekvár rebarbarával, rebarbara lekvár eperrel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

189
rebarbara 500 g
eper 500 g
befőzőcukor 25 g
cukor 500 g