Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas meggylekvár

Fahéjas meggylekvár
Fahéjas meggylekvár
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az idén nagyon bő volt a meggytermés. Így készítettem meggylekvárt is a meggyszörpön, meggylevesen, a habos-diós-meggyes sütin és a  meggyes-túrós rácsos pitén kívül. Így most egy darabig el vagyunk látva meggyes ételekkel, akárcsak a rokonság és ismerőseink. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 150 kalória van.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ez egy kicsit pikáns, savanykásabb lekvár. Aki édesebben szereti, tehet hozzá több cukrot.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet megtisztítjuk, kimagozzuk, és egy nagy, rozsdamentes lábosba tesszük.
  2. Hozzáadjuk a cukrot és a kicsavart citromlével elkevert fahéjat.
  3. Botmixerrel kicsit megtörjük a meggyet, majd feltesszük főzni.
  4. Forrástól számítva kb. 10 percig főzzük, időnként megkevergetve. Közben lehabozzuk.
  5. A végén hozzáadjuk a citromsavat, majd kb. 1 perc múlva a dzsemfix szupert. Ezzel még 3 percig kevergetve főzzük.
  6. Sterilizált üvegekbe öntjük. Lezárjuk az üvegeket, majd az üvegeket fejre állítjuk pár percre.
  7. Dunsztba tesszük, és így hűtjük ki.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 388
elküldve: 1
receptkönyvben: 63
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggylekvár télire, meggylekvár fahéjasan, meggylekvár kevés cukorral

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

885
meggy 3 kg
cukor 1 kg
citromlé 2 citromból nyert
fahéj 1 teáskanál
citromsav 20 g
dzsemfix 1 csomag