r
Nosalty Logó

Élesztőmentes ír szódás kenyér 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Receptműves
Élesztőmentes ír szódás kenyér 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 591 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2363 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 234 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1264.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    773 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    108 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 591 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5058.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    555 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1004 mg
  • Nátrium
    3094 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    482 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    432.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 2363 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 234 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Begyújtjuk a sütőt 190 fokra (gázsütőnél 5-os fokozat).
  2. Összekeverjük a lisztet a cukorral, sóval, szódabikarbónával.
  3. A liszt közepén fúrt mélyedésbe beleöntjük az író vagy joghurt+víz kétharmadát és nem gyúrni kezdjük, hanem csirkelábra emlékeztető kéztartással kezdjük keverni.
  4. A tésztának lággyá, kevésbé ragacsossá kell válnia, emiatt nem adjuk hozzá a teljes folyadékmennyiséget, csak apránként öntjük hozzá a maradékot, a liszttől is függ, hogy szükséges-e a teljes mennyiség.
  5. Az elkészült tésztát kenyérsütő formába tesszük (ezt azért szeretem, mert közel azonos méretű szeleteket kapunk sülés után), de formázható belőle kerek gömb alak is.
  6. Fontos, hogy a kenyér tetején ejtsünk mély bevágást, mert a sütés közben a kenyér nagyon megdagad, bevágással ott reped, ahol mi szeretnénk.
  7. Kb. 40-50 percet sütjük az 1. pontban írt hőfokon.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 50726
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 31.

Ajánló

Használhatunk több fajta lisztet is egyszerre, a képen látható kenyérben fehér tönkölybúza liszt és graham liszt van. A tészta megbolondítható fűszerekkel, magvakkal.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Élesztőmentes ír szódás kenyér 3.
Receptműves 119 recept

Olyan kenyér receptet szerettem volna, amit nem kell dagasztani és keleszteni, az egyik ilyen a sokmagos, aminek az alap receptjét már közkinccsé tettem. Post pedig itt az élesztőmentes :-)

Hozzászólások

lizabennet

Megcsinaltam tegnap, 150 g teljeskiorlesu es 100 g sima feher liszttel plusz 50 g zabkorpa. Isteni de allagra tovabbra is elegge tomor..gondolom, a teljeskiorlesu liszt miatt? Tettem ala vizzel teli tepsit is.. Köszi a receptet!

Receptműves

Szia lizabennet, a zabkorpa nagyon meg tudja magát szívni nedvességgel, így ebbe a receptbe direkt nem is tettem bele, mert a szódabikarbóna nem tudja megemelni önmagában. A story-ban belinkeltem a sokmagvas, dagasztás nélküli kenyér receptet, alap recept címen, az egy szorosabb típusú kenyér, abba bátran mehet a zabkorpa :-))) Szép napot,

lizabennet

Köszi!

Törölt felhasználó

Szia! Szeretném megkérdezni, hogy a receptb?l elhagyható-e az említett cukor. Illetve, hogy elbír-e a tészta egy kevés magot (lenmag, tökmag, stb.)? Köszi, Ági

Receptműves

Szia Ágnes, igen, elhagyható a cukor és finomak benne a magvak :-) Üdv, Memi

kicsivik

Kedves Receptm?ves! Pontosan 4 dl író várakozott a sorsára a h?t?ben, így nem is volt kérdés, milyen kenyérkét süssek a hétre magunknak. 1:3 arányban használtam sima és teljes ki?rlés? liszteket, és került bele ?rölt kömény, bors és pici fokhagymapor is. Nem rontották el, s?t. Egy kicsit édeskésnek érzem, így is finom, de legközelebb cukor nélkül sütöm majd. üdv, Viki

Receptműves

Kedves Viki, jól hangzik a kombinációd, biztosan finom volt. Igen ez az a kenyér, amibe alapvet?en nem kell cukor, bátran hagyd el. További jó sütögetést, Memi

Bibiri

Szia! Én 500g teljeski?rlés? búzaliszlisztb?l 100g simából készítettem. Adtam hozzá szezámmagot, lenmagot és egy kevés napraforgót is, ezért egy picivel több folyadékot adtam hozzá. Gyönyör?en összeállt a tészta. ?rölt rozmaringgal és köménnyel ízesítettem. Az íze nagy jó, de az enyém is egy kicsit tömör lett. Mivel tudnám lazítani? Olyan szép lyukakat akarok mit te képeden! :) Több legyen a sima liszt?

Receptműves

Szia Bali, igen a tk lisztekt?l kissé tömörebb lesz a tészta, de úgy is finom és még egészségesebb, így szívem szerint azt mondanám, hogy ne változtass rajta :-) Ha mégis, akkor emeld meg a sima lisztet (nálam abból is tönköly fehér van), így egy kicsit lazább lesz. Kellemes napot, Memi

ilmocsa

K?SZ?N?M A KENYÉR RECEPTEKET MEGOGOM PROBÁLNI

Receptműves

Remélem ízleni fog :-)

sarai eva

Szia Receptm?ves!. Szeretném megsütni ezt a guszta kenyeret. Légyszíves közöld velem, hogy milyen arányban van a graham és a fehér tönkölybúza liszt. Köszönöm a szívességedet.

Receptműves

Kedves Éva, fele-fele, de készítettem már ugyanebben az arányban teljes ki?rlés? tönköly - tönköly fehér keverékkel is, úgy is finom. Kellemes napot, Memi

sarai eva

Kedves Receptm?ves! Megcsináltam, hihetetlenül finom!!! A bolti kenyerek, amik drágák és ehetetlenek,a szemetesben szoktak landolni másnap. EZ NEM KERÜLT ODA. Többet biztos hogy nem veszek a boltban kenyeret. Köszönöm a receptedet és hálásak vagyunk érte. Szép napot!

Receptműves

De jó, bizony, amit otthon készítesz arról tudod, mi van benne :-) Köszönöm a visszajelzést!

zsuzsahe82

Sziasztok! Ma megsütöttem, ízre jó, de tele van barna foltos tésztarészekkel!? Mit?l lehet ez? Tapasztalt már ilyet valaki? Nekem 200 fokon is hosszabb /kb.70 perc/ sütési id? kellett ilyen mennyiségnél. Köszi, ha valaki tud segíteni a válaszával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek