r
Nosalty Logó

Szódás kenyér ahogy Pex készíti

NS
Szódás kenyér ahogy Pex készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1010
Kalória
31.5g
Fehérje
198.4g
Szénhidrát
7.6g
Zsír
211.6g
Víz
19.5g
Koleszterin
6.8g
Élelmi rost
8.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1010 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2020 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 214 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2807.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    1987 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    198.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    211.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 1010 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5615 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    477 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    825 mg
  • Nátrium
    3974 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    396.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    423.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2020 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 214 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet, a szódabikarbónát és a sót egy nagy tálba tesszük.
  2. A joghurtot elkeverjük a vízzel, melyet beleöntünk a liszt közepére, finoman összedolgozzuk, ha szükséges, egy kis tejet öntünk a tésztához.
  3. Miután összedolgoztuk (nem kell hosszasan), egy lisztes felületre tesszük, és cipót formálunk belőle.
  4. Közben a sütőt előmelegítjük (én gázsütőben 6-os fokozaton készítettem).
  5. A tepsire sütőpapírt helyezzük, és arra tesszük a cipót, két irányban kissé mélyebben bevágjuk, megszórjuk liszttel, és 45 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Karácsonyi ajándékom volt a River Cottage - Minden napra című szakácskönyv, mely ihlette a kenyeret.

További receptek

Focaccia-muffin

Ha imádjátok a focacciát, akkor egyszerűen ki kell próbálnotok muffinformában is! Az önmagában is aromás, ropogós és könnyed tésztát mi most még kevés paradicsommal, olajbogyóval ...

Rosanics Petra

Mázas fánkfocaccia

Ennek az úgynevezett fánkfocacciának olyan íze van, mint a lekváros fánknak, de sokkal kevesebb erőfeszítéssel jár! A kenyérsütés őszintén szólva a biográfiám központi részévé ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...