r
Nosalty Logó

Tejszínes túrótorta gyümölcsökkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínes túrótorta gyümölcsökkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3463 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 164 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.6 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.3 g

Zsír

  • Összesen
    154.8 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3571.4 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    1071 mg
  • Nátrium
    658 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418.4 g
  • Cukor
    303 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1065.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    425 micro
  • β-crypt
    181 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1550 micro
Összesen 3463 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.8 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt előmelegítjük, előkészítünk egy sütőpapírral bélelt sütőlemezt, amire a tortaforma segítségével kört rajzolunk. Havan akkora a tepsi, hogykettő körkifér egymás mellé, akkor szuper, ha nincs, akkor még egy sütőpapírra szükségünk lesz. Erre is rajzoljuk meg a kört. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A sárgáját habosra keverjük a vaníliás cukorral és a cukor 1/3 részével.
  3. A tojásfehérjét félig felverjük, hozzáadjuk a maradék cukrot és kemény habbá verjük.
  4. A tojássárgához egy kevés habot hozzákeverünk bátran, majd a többi habot nagy mozdulatokkal már óvatosanbeleforgatjuk. A lisztet is hozzáadjuk, és simára keverjük, de ne törjük össze a habot.
  5. Kettévesszük a masszát, és a megrajzolt köröket egyforma vastagon kikenjük vele.
  6. Megsütjük egyenként.
  7. A kisült piskótákról lehúzzuk a papírt, és ugyanerre a papírra visszafordítva hagyjuk kihűlni mindkettőt. A tortaforma aljának segítségével levágjuk a felesleges széleket, hogy pontosan akkora piskótáink legyenek, amekkora a tortaforma.
  8. A kapcsos tortaforma aljába beletesszük az egyik lapot.
  9. A zselatint a vízzel egy lábaskába tesszük, picit hagyjuk megduzzadni.
  10. A túrót kikeverjük a vaníliás cukorral, porcukorral, a feldarabolt barackkal. A zselatint forrásig melegítjük.
  11. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a zselatint gyors mozdulatokkal belekeverjük a túróba.
  12. Ekkor egy kevés habot is hozzákeverünk, nem baj, ha törik, majd a többi habot is hozzákeverjük óvatos mozdulatokkal.
  13. A krém felét az előkészített piskótalapra kenjük, rátesszük a másik piskótalapot, kissé megnyomkodjuk, hogy szép egyenletes legyen. Erre kerül a krém másik fele. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, vagy akár egy éjszakára is.
  14. A zseléport 2 ek cukorral és vízzel felfőzzük, a csomagolás utasítása szerint.
  15. Az előkészített gyümölcsökkel kirakjuk a torta tetejét, majd a zselét egy ecsettel szépen rákenjük. Ne önsük nyakon vele, csak fényezzük le a gyümölcsöket. Ismét hűtőbe tesszük dermedésig.
  16. A maradék tejszínt a habfixálóval felverjük. A tortakarikát óvatosan levesszük a tortáról, és körbekenjük a tejszínhabbal. Az édes piskótamorzsával bepanírozzuk az oldalát, de ezt el is hagyhatjuk.
  17. Habrózsákkal lehet még a tetejét is díszíteni. Tálalásig hűtőben tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 10591
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 02.

Ajánló

A kapcsos tortaformát kibélelhetjük sütőpapírral a torta betöltése előtt, így könnyebb kivenni a kész tortát belőle. Akkor pedig csak egyszerűen lehúzzuk a papírt a tortáról, és már díszíthetjük is kedvünkre. Én most szedret, málnát, ananászt és őszibarackot tettem a tetejére.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyim 78.születésnapjára készült ez a könnyű nyári torta. Nem túl édes, könnyű, gyümölcsös, a túrótól pedig friss és üdítő.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?