Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű túrós perec Vicaboszi konyhájából

Egyszerű túrós perec Vicaboszi konyhájából
Egyszerű túrós perec Vicaboszi konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a sütemény igazából könnyen elkészíthető és nagyon kiadós. A hétvégén készítettem először, és bár a kalória tartalma jelentős, rövid időn belül elfogyott! A frissen sült, ropogós, túrós-mazsolás tészta porcukorral megszórva a család minden tagját meghódította. Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!!! :)

hozzávalók / 4 adag

A kovászhoz

A tésztához

A mazsola előkészítéséhez

A sütéshez

A szóráshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, és a lisztet megfelezzük.
  2. Az egyik feléhez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és kovászt készítünk belőle.
  3. Meleg helyre tesszük, és kelesztjük (körülbelül 35 perc).
  4. A mazsolát annyi tejben, amennyi éppen elfedi, áztatjuk.
  5. Egy edénybe beleütjük a tojások sárgáját, teszünk hozzá 3 dkg olvasztott margarint és egy csipetnyi sót.
  6. Ezeket jól elkeverjük, és hozzáadjuk az áttört túrót, a 2-3 evőkanál porcukrot és a citrom reszelt héját.
  7. A végén a mazsolát is beletesszük. (Aki nem szereti, nyugodtan kihagyhatja!)
  8. Az így kapott túrós masszát a megkelt kovásszal jól összedolgozzuk.
  9. Ezt úgy készíthetjük könnyen, hogy a kovászhoz hozzáadjuk a túrós masszát, és miközben gyúrjuk, a félretett lisztből folyamatosan teszünk a tésztához. Ez azért jó, mert így fokozatosan áll össze a tésztánk, és könnyebb vele dolgozni. A végén egy közepes keménységű tésztát kapunk.
  10. Ezt letakarjuk, és a meleg helyen tovább kelesztjük (körülbelül 30-35 perc). Ez a tészta kelésétől függ!
  11. Egy lisztezett deszkán a tésztát kinyújtjuk körülbelül 1 cm vastagságúra, és pereceket szaggatunk belőle.
  12. Egy serpenyőben bő olajat hevítünk, és a perecek mindkét oldalát rövid idő alatt szép aranysárgára sütjük.
  13. Papírszalvétára tesszük, és vaníliás cukorral elkevert porcukorral megszórva kínáljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 304
elküldve: 2
receptkönyvben: 33
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicaboszi

Mióta szakács: 2013.03.30.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, Anyák napja
mikor: mindig, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrós fánk, perec túróval, édes túrós mazsolás perec

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

2734
finomliszt 25 dkg
tej 3 dl
friss élesztő 5 dkg
finomliszt 25 dkg
porcukor 2 ek
margarin 3 dkg
1 csipet
tojássárgája 5 db
tehéntúró 20 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
mazsola 10 dkg
tej 1.5 dl
napraforgó olaj 10 dl
porcukor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag