Nosalty Logó

Egyszerű túrós perec Vicaboszi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicaboszi
Egyszerű túrós perec Vicaboszi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 49% Zsír

A kovászhoz

A tésztához

A mazsola előkészítéséhez

A sütéshez

A szóráshoz

Összesen 2734 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 49% Zsír

A kovászhoz

A tésztához

A mazsola előkészítéséhez

A sütéshez

A szóráshoz

Összesen 10919 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 49% Zsír

A kovászhoz

A tésztához

A mazsola előkészítéséhez

A sütéshez

A szóráshoz

Összesen 469 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 49% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    232.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1075.2 g
  • Cink
    133 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    103 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    89 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 2734 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 49% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.6 g

Zsír

  • Összesen
    929.9 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    417 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    323 g
  • Koleszterin
    1085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4300.8 g
  • Cink
    531 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    958 mg
  • Vas
    412 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1582 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    536.7 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    627 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    355 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    52 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    241 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    675 micro
  • Kolin:
    904 mg
  • Retinol - A vitamin:
    601 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1185 micro
Összesen 10919 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 49% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.1 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 469 Kcal

Hozzávalók

A kovászhoz

A tésztához

A mazsola előkészítéséhez

A sütéshez

A szóráshoz

Elkészítés

A kovászhoz

  1. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, és a lisztet megfelezzük.
  2. Az egyik feléhez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és kovászt készítünk belőle.
  3. Meleg helyre tesszük,és kelesztjük(körülbelül 35 perc).
  4. A mazsolát annyi tejben, amennyi éppen elfedi, áztatjuk.
  5. Egy edénybe beleütjük a tojások sárgáját,teszünk hozzá 3 dkg olvasztott margarint és egy csipetnyi sót.
  6. Ezeket jól elkeverjük, és hozzáadjuk az áttört túrót, a 2-3 evőkanál porcukrotés a citrom reszelt héját.
  7. A végén a mazsolát is beletesszük. (Aki nem szereti, nyugodtan kihagyhatja!)
  8. Az így kapott túrós masszát a megkelt kovásszal jól összedolgozzuk.
  9. Ezt úgy készíthetjük könnyen, hogy a kovászhoz hozzáadjuk a túrós masszát, és miközben gyúrjuk, a félretett lisztből folyamatosan teszünk a tésztához.Ez azért jó, mert így fokozatosan áll össze a tésztánk, és könnyebb vele dolgozni.A végén egy közepes keménységű tésztát kapunk.
  10. Ezt letakarjuk, és a meleg helyen tovább kelesztjük(körülbelül 30-35 perc).Ez a tészta kelésétől függ!
  11. Egy lisztezett deszkán a tésztát kinyújtjukkörülbelül 1 cm vastagságúra, és pereceket szaggatunk belőle.
  12. Egy serpenyőben bő olajat hevítünk, és a perecek mindkét oldalát rövid idő alatt szép aranysárgára sütjük.
  13. Papírszalvétára tesszük, és vaníliás cukorral elkevert porcukorral megszórva kínáljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4376
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vicaboszi 5 recept

Ez a sütemény igazából könnyen elkészíthető és nagyon kiadós. A hétvégén készítettem először, és bár a kalória tartalma jelentős, rövid időn belül elfogyott! A frissen sült, ropogós, túrós-mazsolás tészta porcukorral megszórva a család minden tagját meghódította. Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!!! :)

Hozzászólások

Hozzávalók

A kovászhoz

A tésztához

A mazsola előkészítéséhez

A sütéshez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek