Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Anca túrófánkja

Anca túrófánkja
Anca túrófánkja
30 perc / főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept anyukámtól van! Iszonyat egyszerű, gyors és finom. Puszi érte Anca! :D

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Melegen és hidegen is nagyon finom! Nálunk általában még melegen elfogy!!
Jó étvágyat hozzá! :D
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót áttörjük villával. A lisztet a sütőporral hozzá szitáljuk az áttört túróhoz, majd hozzáadjuk a tejfölt, a 4 tojást és a csipet sót. Alaposan összekeverjük, hogy ragacsos, de formázható masszát kapjak.
  2. Az olajat felmelegítjük. Közben egy nagy tálban összekeverjük a porcukrot a vaníliás cukorral.
  3. Olajos kézzel tetszőleges formákat készítünk, majd beletesszük a forró olajba. Miközben sül, egyszer megforgatjuk, hogy mind a két oldala szép aranybarnára süljön.
  4. Ha kész, kissé lecsepegtetjük és még forrón megforgatjuk a vaníliás porcukros keverékben! Nedvszívó papírral kibélelt tálba halmozzuk.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 671
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsana

Mióta szakács: 2014.09.11.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrós fánk, olajban sült túrófánk, túrópufi

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1164
tehéntúró 0.5 kg
finomliszt 30 dkg
tojás 4 db
tejföl 2 dl
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
porcukor 15 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
napraforgó olaj 2 dl