Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrófánk 2.

Túrófánk 2.
Túrófánk 2.
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (105)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családunkban nagyon hamar népszerűvé vált.

hozzávalók / 2 adag

A túrófánkhoz

A sütéshez

ajánlat

Bármilyen dzsem, vagy öntet illik hozzá, de vaníliás porcukorral is finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat egy tálban összekeverjük /nem kell nagyon kidolgozni/.
  2. Serpenyőben olajat forrósítunk, és két evőkanál segítségével beleszaggatjuk a forró olajba. (Ügyelni kell arra, hogy az olaj legalább két ujjnyi legyen, mert a fánkocskák maguktól megfordulnak.) Fontos, hogy a szaggatásnál fél evőkanálnál ne legyen több a tészta, és nagyjából egyformák legyenek.
  3. Aranyszínűre sütjük, majd konyhai papírtörlőn leitatjuk a felesleges olajat.
  • elkészítettem: 35 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 190 104
elküldve: 28
receptkönyvben: 2 307
elkészítve: 96/131
Facebookon megjelent: -

szakács

Greg

Mióta szakács: 2009.06.18.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Nádudvari túrós finomságok receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

receptkategóriák

Hozzászólások (105)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kiskifli78
kiskifli78 Tue, 2015-04-21 09:55

Mióta megtaláltam ezt a receptet (kb 2 éve)azóta rendszeresen sütöm. Mindenki imádja-lisztet lehet variálni: zab,tönköly,teljes kiörlésű,stb,kinek mi a jó. Cukor nélkül is lehet sütni, mert mi pl házi mártogatós lekvárral esszük, a gyümölcs pont elég édes. Citromot is szoktam néha belefacsarni/héját reszelni, más lesz tőle. Olvastam,h vkinek nyers maradt a közepe: ez amiatt,h nagyokat szaggatott, használjon teáskanalat, azzal szaggassa a forró olajba, mert nem tud átsülni. Sütés közben, ha már forrö az olaj, mérsékelje a hőfokot, vegye közepes lángra, h biztosan átsüljön. Amit továbbra is szeretek, a mókás önforgasuk az olajban a pici fánkoknak! Tény, imádjuk továbbra is :) ma is dupla adag készül.

TiRi32
TiRi32 Fri, 2014-10-10 17:52

Úristen..... hát ez valami fergeteges, abba se tudtam hagyni!!! Megyek meg is eszem a maradék 2-3 darabocskát :D :D :D

vritus
vritus Fri, 2014-03-28 14:37

Köszönöm a receptet, kipróbáltam. Szépen megnőttek és átsültek a fánkocskák. Nekem inkább az ízével volt gond. A kevés liszt, sok tojás miatt olyan 'tojásszerű', 'rántotta ízű' lett. Legközelebb inkább 'tésztásabb' receptet keresek.
Először sütöttem. Jó tapasztalat volt. Köszönöm.

Delaney
Delaney Tue, 2014-02-25 13:56

én is megsütöttem... sajnos nekem néhány kivételtől eltekintve teljesen nyers maradt a belseje! szinte az egészet dobhattam, pár darab, ami jól átsült...
mi lehetett a probléma??? ízre finom volt úgyhogy nagyon sajnálom :(

cherry41
cherry41 / cherry41 Sun, 2015-01-18 17:31

Én fritőzben sütöttem, 160 fokos olajban, jól átsültek és nagyon finomak lettek. A tésztájába szórtam egy zacskónyi vaníliás cukrot is. Házi eperdzsemmel Isteni!!!

Fenyveske
Fenyveske Sun, 2013-08-04 09:48

Mióta megtaláltam a receptet, azóta szinte mindennapos csemege lett nálunk. Már a gyerekek is kívülről összeállítják a tésztáját :) "4tojás 250gr. túró, 6ek liszt...." Szuper! Már önállóan csinálják, csak a sütést kell felügyelnem:) Utána kis fahéjas porcukorral....!!!!!
Köszönjük!!!!!!

veronikahorvath0821
veronikahorvath0821 Fri, 2013-01-25 21:26

én teljes kiőrlésű lisztből és zabkorpából csináltam vegyesen, édesítővel és úgy is nagyon nagyon fincsi lett :)

hajnalka.ferencz
hajnalka.ferencz Sat, 2013-01-19 13:37

Én ma készítettem,bableves utánra. :) Tényleg nagyon gyorsan el lehet készíteni,és őrületesen finom. A sütés közbeni forgása pedig nagyon látványos és mókás.
Köszönöm szépen,h hozzá juthattam ehhez a recepthez!

margica
margica Thu, 2013-01-10 14:02

heló mindenki!
most sütöttem meg először ezt a fánkot, sütőpor nélkül és nagyon jó.
a sütőporral milyen lehet?
szerintem nem hiányzik belőle.
a receptér köszönet.

orsolya77
Hókifli / orsolya77 Sun, 2012-06-17 16:24

Ma du. elkészült ez a fánk...Mondanom sem kell mi volt a reakció a páromnál. "akkor ez most szépen felkerül a sűrűn elkészítendő ételek közé"
Naggggyon nagggyon finom volt :) Mindenkinek bátran ajánlom. Köszönet érte.
Orsi

fenyoagi82
fenyoagi82 Sun, 2012-03-04 17:29

Termèszetesen sikerült ès nagyon finom lett! Ezt a receptet biztosan sokszor fogom megcsinálni :-)

fenyoagi82
fenyoagi82 Sat, 2012-03-03 20:04

Már règóta tervezgettem, hogy kipróbálom a túrófánkot, mivel nagy fánkrajongó vagyok, ès az Ön receptjère esett a választásom. Vègre egy olyan finomság, ami tènyleg egyszerű, gyorsan elkèszìthető ès emellett nagyon-nagyon finom!Csak ajánlani tudom mindenkinek!:-)

Gregor
Greg / Gregor Sun, 2012-03-04 09:31

Kedves Ági!
Sok sikert kívánok hozzá és egy rövid választ várok az eredményről. :-))
Greg

lula
lula Mon, 2012-01-23 15:43

Kedves Gregor!
Isteni lett!! Sajnos cukros vagyok, de ez a recept is azok közé tartozik, aminek nem tudok ellenállni.
Nagyon finom, gyors és még az ára is megfizethető! Az elismerés neked is szól, mivel férfi létedre ennyi nőnek és családnak szereztél örömet! Köszönöm a receptet. Mentettem!

Gregor
Greg / Gregor Sun, 2012-03-04 09:34

Kedves Lula!

Csak úgy hízik a májam! Ez a fánk recept a legnézettebb és talán a legnépszerűbb is.
Greg

kicsivik
kicsivik / kicsivik Fri, 2012-01-20 13:26

A túrófánkhoz való debütálásomhoz azért választottam az Ön receptjét, kedves György, mert kíváncsi voltam egy férfias verzióra (nem ricotta, nincs plusz joghurt, szóval semmi cicó), és a várakozásnak megfelelően istenit lakmároztunk! Pikk-pakk elkészült, és másnap is élvezhető volt az állaga, mind hidegen, mind melegen.

Gregor
Greg / Gregor Fri, 2012-01-20 19:55

Kedves kicsivik!
Ennek igazán örülök. A nézettséget és érdeklődést tekintve ez a túrófánk recept magasan vezet a többi előtt.
Persze ez nem az én érdemem. Én csak közzé tettem egy általam is kipróbált, de mástól kapott receptet.
Én is úgy gondolom, hogy egy sikeres recept legyen a lehető legegyszerűbb.

Csorbusz
Csorbusz / Csorbusz Thu, 2011-10-06 12:49

Isteni, egyszerű, gyors és nagyon finom. Vanília sodóval készítettem, azóta a párom mindig ezt kéri:))

kovacsmimi
kovacsmimi Wed, 2011-11-02 10:49

Az én receptem is hasonló, csak nem sütőporral, hanem szódabikarbónával készül és cukor nélkül....

kovesine
kovesine / kovesine Fri, 2011-09-02 10:23

Egyszerűen szuper ez a süti. Gyors és könnyű, annak ellenére, hogy olajban sül. Köszönet érte!:)

BZsuzsi
BZsuzsi Sun, 2011-08-28 15:18

óóó hát ez isteni! én fél kg túróból csináltam emiatt picivel több liszttel, és két evőkanál cukrot tettem bele, illetve tettem még bele vaníliás cukrot is, de ez nagyon fincsi lett! Igaz a közepe nekem is egy kicsit lágyabb maradt, de az ízén ez mit sem ront! Legközelebb megpróbálom még több liszttel! Azok akik diétáznak édesíthetik steviával és használhatnak teljes kiőrlésű lisztet!!! Szuper recept!Köszönöm

agika90
agika90 Sat, 2011-08-20 00:01

nálunk is hamar elfogyott, én több cukrot tettem bele izlés szerint, de legközelebb több túróval is megpróbálom mert amúgy igy nem érzem benne :( ettől függetlenül fini, még annyi lenne a kérdésem, hogy nem tudtok vmi tippet hogy lehetne elkerülni hogy ennyire olajos (utóíze legyen) ? köszi

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Sun, 2011-05-22 10:44

Meg tudjátok nekem írni, hogy a hozzávalókból kb. mennyi lesz? Mi elég sokan vagyunk rá, és imádjuk is az ilyeneket! :) Van itthon mindenem, vagy 1 kg túróm, meg 50 tojásom, úgy hogy még a vanília sodón is gondolkozok hozzá, de jól hangzott az egyik hozzászólásban a fahéjas cukorba hempergetés is. Olvastam az egyikben, hogy dupla adagból csinálta, és híg lett neki. Ha 1 kg túróból csinálom, akkor nem kell annyi tojás bele? Tehát ne 16 db-ot tegyek bele, de akkor hányat?

Üdv: Ági

Évi54
Évi54 Sat, 2011-04-30 20:22

Én már kétszer kipróbáltam ezt a fánkot, nagyon finom volt.Mindenkinek ajánlom ezt a receptet.

jutkacsutka
jutkacsutka Sun, 2011-04-10 13:44

Most megyek a konyhába és elkészítem ezt a finomságot :-) A gyerekeim nyaggatnak,hogy ennének vmit és mivel én már egy pár hete diétázom ezért a sütögetést sajnos hanyagoltam...de ez elég gyorsan elkészül,remélem vissza tudom magam fogni és nem eszem degeszre vele magam...bár van itthon 1 kg túró és vagy 30 tojás...tehát kapásból minimum dupla adagot készítek...
Jajjj nekem! :-S
Kösszke a receptet!

Gregor
Greg / Gregor Sat, 2011-04-09 15:06

Kedves Jerry-me!

Ennek egyszerű oka van. Az olaj még nem volt kellően magas hőmérsékletű, amikor az első adagot beletetted. Erre azért figyelni kell minden ételnél. A vanilia sodót melegen ajánlom. Én elkészítettem már áfonya öntettel is. Fenséges!

Jerry-me
Jerry-me Fri, 2011-04-08 10:54

Kedves Gregor!
Én is megcsináltam, nagyon finom is lett, de valamiért nagyon megszivta magát olajjal, pedig lecsöpögtettem. Van erre vajon vm tuti megoldás?

Egyébként köszönöm a receptet, sikere volt :) Cukros tejfölt csináltam hozzá de lehet, hogy legközelebb megpróbálom vanilia sodóval is!

Jerry

erika05
erika05 Tue, 2011-04-05 16:16

1/2 kg túróból csináltam, 8 tojással, de nekem nagyon hígnak tűnik!:(

Gregor
Greg / Gregor Tue, 2011-04-05 17:29

Kedves Erika!

A recept ugyan fele ekkora mennyiségre van megadva, de nagyot nem tévedhetsz, ha mindenből a dupláját veszed.
Nehogy kedvedet szegje az első sikertelenség. Próbálkozz ismét és annyi lisztet adj hozzá, hogy megfelelő állagú legyen! Sok sikert!

Greg

Gregor
Greg / Gregor Mon, 2011-03-28 21:19

Kedves nyevi70!

Kedves leveledhez és az elkészítéshez is csak gratulálok. Jól választottál receptet.

Greg

nyevi70
nyevi70 Sat, 2011-03-26 18:01

Kedves Gregor! Tegnap találtam rá erre a receptre, és épp az imént sütöttem meg a fánkokat. Nekem ugyan nem pörögtek, de pörgés nélkül is isteni finomak lettek, nem beszélve arról, hogy villámgyorsan elkészültek. Köszönet érte Neked és Julcsi barátnédnak is! (:-))))

cicaful
cicaful Fri, 2011-03-18 19:04

A gyermekeim csak ennyit mondtak: Huuuu, ezek a puffancsok milyen finomak! Anya csinalsz majd holnapra is?
Koszi a szuper es gyors receptet ami mostantol rendszeres lesz nalunk! :)

zildi41
zildi41 Sun, 2011-03-13 20:28

Megcsináltam, méghozzá KUKORICALISZTTEL, mert lisztérzékeny vagyok, és nagyon fincsi lett!
LÉ-sek, figyeljetek! Egy számunkra ehető újabb finomság!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-03-08 09:13

hu de guszta ki probálom ma. remélem sikerül.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-03-20 21:00

Kedves Gregor!
Az eredmény szuper! Kiprobáltam ,egyszerü és nagyon finom.Azthiszem ez onnan is tudom igazolni hogy ahogy sültek ugy fogyott,Koszonom a receptet!!!!

ria87ma
ria87ma Sun, 2011-03-06 21:37

Hazilag keszitett kefirbol csinaltam turot a tegnap es azt hasznaltam fel ma a turofankba. Rendkivuli finom lett. Mar sutes kozbe megettem egy nehanyat azokbol ami korabban megsult es amikor befejeztem azonnal atvittem egy adagot a lanyomekhoz, mivel attol feltem ha itthon marad mind megeszem. Nagyon koszonom a receptet.

Efuka
Efuka Mon, 2011-02-21 10:09

Sziasztok, en is ugy jartam vele mar masodjara mint M.a.n.ó, fel kilo turobol kesziettem de szerintem tul sok a 8 tojas egy felkilo turohoz, nem is tettem bele csak hetet de igy is tul hig lett a teszta, meg lisztet kelett tennem hozza. Szerintem harom tojas es nyolc kanal liszt lenne az idealis mennyiseg. Nem beszelve rola, hogy miutan kihult, osszeesett az egesz. Harmadraja mar tudni fogom, hogy mit kell tennem. Az ize finom, megkell hagyni, keves citromhajat is reszeltem bele es egy vaniliat is.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-02-19 17:43

Én összekutyultam a tésztát de nagyon híg lett tettem bele még egy kanál lisztet de úgy is mivel én nem sütök olajjal nem tudtam eltalálni a 2 ujjnyit de nemhogy nem forogtak hanem nagyon hamar megégtek, ha lejjebb vettem a hőfokot akkor hóka maradt de megszívta magát olajjal és szintén nem forgott. Az íze sem hasonlított fánkhoz egyáltalán a túrót nem is lehetett benne érezni pedig mindent a recept szerint csináltam. borzalmas lett és nem tudom miért :(

Gregor
Greg / Gregor Mon, 2011-02-21 11:14

A két újnyi mennyiség az kb 2-3 cm. Azért van rá szükség, hogy a fánkok mozogni, fordulni tudjanak benne. A megfelelő hőmérséklet híján pedig teleszívja magát olajjal és az bizony ehetetlen. De így van ez pl. a bundáskenyérrel is.

Haska
Haska Sun, 2011-02-13 15:40

Ma én is megsütöttem! GLUTÉNMENTES változatban! Mantler liszttel, mindent ugyanúgy, mint az eredeti receptben.
Isteni lett!!!

Thea71
Thea71 Sat, 2011-02-12 16:24

Látva a sok dicséretet, én is elkszítettem és nagyon finom lett! Tényleg jó gyorsan kisül, úgyhogy alaposan igyekezni kellett, nehogy megégjenek. Köszi ezt az egyszerű, de olcsó és finom receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-02-08 12:43

Isteni,én tettem bele még egy kis cukrot

Gregor
Greg / Gregor Tue, 2011-02-08 18:21

A cukor hízlal! Nem ajánlatos túlzásba vinni, mert idővel megbosszulja magát.

1634
tehéntúró 25 dkg
tojás 4 db
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
cukor 1 ek
1 csipet
napraforgó olaj 3 dl