Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű magvas zsemle

Egyszerű magvas zsemle
Egyszerű magvas zsemle
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha igazán házi jellegű péksüteményre vágyik a család, akkor ezt sütöm meg.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Amíg az élesztőt langyos cukros tejben megkelesztjük, addig egy tálba szitáljuk a lisztet, és hozzáadjuk a maradék cukrot, a sót és a magvakat.
  2. A megkelt élesztővel és a langyos tejjel közepes keménységű tésztát dagasztunk. Dagasztás közben fokozatosan öntjük a tésztára az olvasztott margarint. Addig dagasztjuk, míg a felülete szép fényes nem lesz.
  3. Letakarjuk, és meleg helyen 60 percig kelesztjük.
  4. Utána lisztezett gyúródeszkán lazán átgyúrjuk, és kinyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütő-lemezre rakosgatjuk, ahol kb. 20-25 percig kelni hagyjuk. Sütés előtt tejjel hígított tojássárgájával megkenjük.
  5. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 244
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
457 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: buci, croissant, hamburger-buci, édes leveles, bagel, perec, kifli, pita, briós, burek

egyéb elnevezések

házi zsemle, magos zsemle, házi magos zsemle

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sacc1919
sacc1919 / sacc1919 Fri, 2014-01-17 09:07

Lizinka azt szeretném megkérdezni, hogy mekkora átmérőjű pogácsaszaggatóval készül a zsemléd.

1191
finomliszt 100 dkg
margarin 8 dkg
élesztő 6 dkg
tej 4 dl
porcukor 4 dkg
2 késhegynyi
napraforgómag 1 teáskanál
lenmag 1 teáskanál
szezámmag 1 teáskanál
tojássárgája 1 db