r
Nosalty Logó

Kókusz-fahéj szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sacc1919
Kókusz-fahéj szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1333 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 7994 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 409 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    72.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1043.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    554 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    522 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 1333 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    113.6 g

Zsír

  • Összesen
    434.4 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    95 g
  • Koleszterin
    1316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6258.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    325 mg
  • Kálcium
    1232 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    2744 mg
  • Nátrium
    1517 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    930.2 g
  • Cukor
    473 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    444.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3324 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    277 micro
  • K vitamin:
    329 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    1137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3133 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    2241 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1413 micro
Összesen 7994 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 409 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. 50 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 1 cs vaníliás cukor, 20 dkg margarin, 2 ek kakaópor, 20 dkg porcukor, 1 kk fahéj, 4 tojássárgája felhasználásával puha tésztát gyúrunk, amit utána 2 részre osztunk.
  2. Hűtőben 1 órát pihentetjük. Nyújtás előtt lisztezzük jól meg a deszkát, illetve a tészta tetejét, hogy ne ragadjon!
  3. Elkészítjük a tölteléket: 10 dkg margarint, 10 dkg porcukorral habosra kavarjuk. Hozzáadunk3 ek rumot,15 dkg kókuszreszeléket. A 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a margarinos krémhez keverjük.
  4. Zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük a kinyújtott 1. lapot, amit megkenünk baracklekvárral.
  5. Erre kerül a kókuszos töltelék. Befedjük a 2. lappal.
  6. Előmelegített középmeleg sütőben megsütjük.
  7. Amikor kisült, még melegen rákenjük a mázat: 2 tojássárgája, 10 dkg porcukor és 5 dkg margarin keveréke.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 21x38
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10532
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 18.

Ajánló

A sütési idő csak tájékoztató jellegű, mindenki a saját sütőjéhez mérten igazítsa. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
sacc1919 6 recept

Már régen kaptam a szomszéd nénitől. Remélem nektek is ízlik majd. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!