r
Nosalty Logó

Egészben sült comb paprikamártással

NS
Egészben sült comb paprikamártással
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

755
Kalória
78.6g
Fehérje
16.6g
Szénhidrátok
40.3g
Zsír
506.7g
Víz
236.3g
Koleszterin
3.5g
Rost
5.8g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 755 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3017 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1431.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    874 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    506.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    210 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    934 micro
  • β-crypt
    234 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 755 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    314.3 g

Zsír

  • Összesen
    161.2 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    945 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5725.9 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    3495 mg
  • Nátrium
    1135 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    2026.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    841 mg
  • D vitamin:
    270 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    90 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    1086 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    3735 micro
  • β-crypt
    937 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    753 micro
Összesen 3017 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 110 kcal

Elkészítés

  1. A húst megtűzdeljük a fokhagymával, majd alaposan bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és kevés sóval.
  2. A hagymát félkarikákra szeljük, majd lepirítjuk a zsíron olyan edényben, amit később a sütőbe is betehetünk. Közben feldaraboljuk a paprikákat (mindegy milyenre, lesz ideje átsülni).
  3. Amikor a hagyma lepirult, hozzáadjuk a paprikát és összekeverjük. Közben a húst forró serpenyőben körbepirítjuk, majd a hagymás-paprikás ágyra tesszük, és öntünk alá egy kevés vizet.
  4. Az edényt lefedjük, majd a sütőbe tesszük. (Én vision edényben készítettem, mert az a gázról mehet a sütőbe, és még teteje is van.)
  5. 170°C-on sütjük 3 órán át, amíg szinte szétomlik a hús.
  6. Amikor a hús kész, kivesszük, majd a szaftos paprikát botmixerrel egyneműsítjük. Ha túl hígnak tűnik, sűrű mártássá forraljuk. Rizzsel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Szokásom, hogy főzőműsorokra alszom el. Egyszer félálomban láttam egy fél receptet, zöldségágyon egészben sült húsról. Reggelre kigondoltam, hogy a vegyes zöldséges szósz olyan vadas szerű, legyen inkább egyféle zöldségből, hogy karaktere legyen :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...

Kaszás leves

El sem tudom képzelni, miért hívják ezt a levest "kaszás"-nak, amikor a savanyú káposztából készült leves kifejezetten téli étek, télen pedig egyáltalában nincsen kaszálás. ...