r
Nosalty Logó

Brokkolival rakott csirkemell

Lizinka_
Brokkolival rakott csirkemell
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Rakotthoz

Öntethez

584
Kalória
30.8g
Fehérje
40.9g
Szénhidrát
32.9g
Zsír
262.2g
Víz
168.7g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
3.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Rakotthoz

Öntethez

Összesen 584 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Rakotthoz

Öntethez

Összesen 1751 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Rakotthoz

Öntethez

Összesen 145 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    949.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    262.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    795 micro
Összesen 584 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.3 g

Zsír

  • Összesen
    98.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    506 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2847.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    635 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1188 mg
  • Nátrium
    728 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    122.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    786.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    458 micro
  • Kolin:
    418 mg
  • Retinol - A vitamin:
    448 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    607 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2386 micro
Összesen 1751 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 145 kcal

Elkészítés

Rakotthoz

  1. Az olajon üvegesre pirítjuk a rizst. Sózzuk, majd felöntjük forró vízzel. Elkeverjük és fedőt teszünk rá. Takarék lángon megvárjuk, míg készre dagad.
  2. Ez idő alatt a rózsáira szedett brokkolit forrásban lévő sós vízbe tesszük kb. 5 – 6 percre, majd kiszedjük és egy szűrőben lecsepegtetjük. A húst vékony szeletekre vágjuk, gyengén sózzuk és kiklopfoljuk. Félretesszük.
  3. A készre dagadt rizst egy méretesnek ítélt tepsibe, vagy hőálló üvegtálba tesszük és egyenletesen elterítjük. A rizsre fektetjük szorosan egymás mellé téve a hússzeleteket. Erre tesszük a lecsepegtetett brokkolirózsákat.
  4. Ezzel egyenletesen bevonjuk a brokkolik tetejét. Ügyelünk arra, hogy az öntet a húsra is kerüljön!
  5. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük és kb. 35 – 40 perc alatt készre sütjük.
  6. Kellemes melegen tálaljuk!

Öntethez

  1. Egy méretes tálban összekeverjük az öntet hozzávalóit.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 6 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Sütésnél mindenki a saját sütőjének a teljesítményét vegye figyelembe!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...