r
Nosalty Logó

Édesburgonya-krémleves oregánóval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zsuzsamama56
Édesburgonya-krémleves oregánóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 228 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 906 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 45 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1553.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    1297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1035 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1245 micro
  • β-karotin
    11231 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 228 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6212.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    407 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    5189 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    663.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4140 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    4978 micro
  • β-karotin
    44926 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 906 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    247 micro
  • β-karotin
    2228 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 45 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 200 fokra melegítjük a sütőt, és a batátákat egy alufóliával bélelt sütőlemezre helyezzük.
  2. A megmosott sárgarépákat, majd a vöröshagymát megtisztítva, négyfelé vágva is mellé tesszük. A fokhagymát megpucolva mellédobjuk. Olívával kicsit meglocsoljuk a hagymákat és a sárgarépát.
  3. Lejjebb vesszük a sütő hőfokát 170 fokra, és betesszük sülni a zöldségeket.
  4. Az elkészült, de nem túlsütött zöldségeket a tepsiből kivesszük, és a burgonya héját lehúzzuk. Aprítóba tesszük a hagymákkal, répával együtt. Sózzuk, borsozzuk, és az alaplét is hozzáöntjük. Összeturmixoljuk.
  5. Egy fazékba öntjük a levest, és felforraljuk. A tejszínt belekeverjük, és oregánóval ízesítjük.
  6. Csészékbe kínáljuk. Akinek van odahaza friss oregánója, az szórjon a tetejére, mert úgy mutatósabb, és ízletesebb is, nekem most nem volt, csak szárított.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 19691
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Édesburgonya-krémleves oregánóval
Zsuzsamama56 312 recept

Egy zseniálisan friss és üde leves, amit sokszor készítek télen.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek