Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyakrémleves halványító zellerrel

Burgonyakrémleves halványító zellerrel
Burgonyakrémleves halványító zellerrel
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Koronavírusos önkéntes karantén idején az ember lánya abból főz, amit itthon talál. Szerencsére a kertben kibújtak az első medvehagyma-levélkék, most teszek mindenbe, amibe csak lehet. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, fél liter vízben egy leveskockával puhára főzzük.
  2. Közben apró darabokra vágjuk a zellerszárat, majd kimegyünk a kertbe letarolni a mai medvehagyma termést (6 levél). A leveleket jól megmossuk, leszárítjuk, apróra vágjuk.
  3. Botmixerrel pürésítjük a megfőtt krumplit, beledobjuk a zellerszárakat, további 5 percig nagyon kis lángon főzzük.
  4. A végén belelöttyintünk egy picike tejet (spórolni kell vele (igazából fele tej-fele vízben kellett volna megfőzni a krumplit).
  5. A tányérokon megszórjuk medvehagymával a levest.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 683
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
283 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krumplikrémleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

83
burgonya 1 db
leveskocka 1 db
halványító zeller 2 közepes szár
medvehagyma 0.5 csokor
tej 3 ek
víz 5 dl