r
Nosalty Logó

Édes túrós galuska sütőben sütve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
tekovacs
Édes túrós galuska sütőben sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 650 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2598 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 215 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1351.8 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 650 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.2 g

Zsír

  • Összesen
    133.7 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    946 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5407.1 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    745 mg
  • Vas
    1005 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    1631 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.1 g
  • Cukor
    143 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    689.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    900 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    887 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    994 micro
Összesen 2598 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.8 g
  • Cink
    108 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    83 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót villával jól összetörjük és összekeverjük a liszttel, búzadarával, sóval, 2tojással és 1evőkanál étolajjal.
  2. Forrásban lévő vízbe evőkanállal nagy galuskákat szaggatunk és ha feljöttek a víz tetejére, leszűrjük egy tálba. (Egyszerre szaggattam bele mindet, nekem nagyon hamar feljött és megpuhult, vigyázzunk, hogy szét ne főljön)
  3. Amíg a galuska hül, az olvasztott vajat, cukrot, vaníliáscukrot, két tojás sárgáját kikeverjük.
  4. Ezután hozzáadjuk a tejfölt, reszelt citromhéjat és végül a két tojás habbá vert fehérjét.
  5. Ebbe a masszába belekeverjük a közben kihült galuskákat és kivajazott tepsiben vagy sütőtálban, előmelegített sütőben, kezdetben középmeleg, később egész kicsi fokozaton kb. 40 perc alatt megsütjük. (Ez hagyományos gázsütőre vonatkozik. Úgy jó, ha a teteje egy kis barnás színt is kap.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x18
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 11401
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 19.

Ajánló

Adhatunk hozzá felmelegített baracklekvárt, valamilyen gyümölcsös öntetet vagy idénygyümölcsöt, esetleg borhabot is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édes túrós galuska sütőben sütve
tekovacs 91 recept

Íze a túrógombócé, formája a császármorzsáé, de szerintem mindkettőnél finomabb. Ezt is a Planétás receptkártyák között találtam, de kicsit változtattam rajta. Eredeti neve "Csanaki boros galuska" volt. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 étel, ami fiatalon tartja a bőrt

Habár ma már rengeteg csúcstechnológiával fejlesztett csodakrémet találunk a szépségápolás piacán, a legtöbbet mégis a helyes táplalkozással tehetünk bőrünk egészségéért. Hétköznapi ételekről van szó, amik más és más tulajdonságát védik a bőrünknek, úgy mint a feszessége vagy éppen a puhasága. Most mutatunk neked 5 olyan ételt, aminek fogyasztásával úgy érezheted, sokáig huszonéves maradsz!

Balogh Lilla

További cikkek