Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes túrós galuska sütőben sütve

Édes túrós galuska sütőben sütve
Édes túrós galuska sütőben sütve
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Íze a túrógombócé, formája a császármorzsáé, de szerintem mindkettőnél finomabb. Ezt is a Planétás receptkártyák között találtam, de kicsit változtattam rajta. Eredeti neve "Csanaki boros galuska" volt. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Adhatunk hozzá felmelegített baracklekvárt, valamilyen gyümölcsös öntetet vagy idénygyümölcsöt, esetleg borhabot is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót villával jól összetörjük és összekeverjük a liszttel, búzadarával, sóval, 2 tojással és 1 evőkanál étolajjal. 
  2. Forrásban lévő vízbe evőkanállal nagy galuskákat szaggatunk és ha feljöttek a víz tetejére, leszűrjük egy tálba. (Egyszerre szaggattam bele mindet, nekem nagyon hamar feljött és megpuhult, vigyázzunk, hogy szét ne főljön)
  3. Amíg a galuska hül, az olvasztott vajat, cukrot, vaníliáscukrot, két tojás sárgáját kikeverjük.
  4. Ezután hozzáadjuk a tejfölt, reszelt citromhéjat és végül a két tojás habbá vert fehérjét.
  5. Ebbe a masszába belekeverjük a közben kihült galuskákat és kivajazott tepsiben vagy sütőtálban, előmelegített sütőben, kezdetben középmeleg, később egész kicsi fokozaton kb. 40 perc alatt megsütjük. (Ez hagyományos gázsütőre vonatkozik. Úgy jó, ha a teteje egy kis barnás színt is kap.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x18 cm
  • költség: 650 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 346
elküldve: 5
receptkönyvben: 179
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

tekovacs

Mióta szakács: 2011.01.02.
91 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

túrós galuska baracklekvárral, túrós darás édesség

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tekovacs
tekovacs / tekovacs Wed, 2012-02-22 11:23

Kedves csikipi és Kati, finom lesz, meglátjátok. Én egy kicsit túl főztem, azért nincs igazi galuska formája:), de ez az ízén semmit nem változtatott.

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2012-02-19 17:44

Kedves tekovacs!
Ez nagyon jól hangzik. Van is házi tehéntúróm, holnap főpróba. Köszi a receptet. Piroska

648
tehéntúró 50 dkg
finomliszt 5 dkg
búzadara 50 g
tojás 4 db
vaj 5 dkg
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tejföl 2 dl
citromhéj 0.5 citromból nyert
citromlé 0.5 citromból nyert
1 csipet