r
Nosalty Logó

Édes omlett

NS
Édes omlett
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

511
Kalória
19.3g
Fehérje
31.6g
Szénhidrát
35.3g
Zsír
111g
Víz
362.1g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
19.4g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 511 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1019 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    820.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    111 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 511 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    70.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1641.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    748 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    222.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    604 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1011 micro
Összesen 1019 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 213 kcal

Elkészítés

  1. A pépesített banánt összekeverjük a tojással.
  2. A kókuszolajat lassú tűzön megolvasztjuk.
  3. A tojásos masszát beleöntjük a serpenyőbe, és lassú tűzön sütjük, hogy a banánban lévő cukortartalom ne kapjon oda.
  4. Gyakorlottabb omlett készítők az omlett még lágy részét menet közben igazíthatják, hogy kellően átsüljön. A kevésbé gyakorlottabbak közepes lángú (180 fokon) grillen süssék, megfelelő mértékben (pár perc).
  5. Az elkészült omlettet tányérra tesszük, és fele arányban a reszelt vagy megolvasztott csokit, valamint fele arányban mandulát rászórjuk vagy kenjük. Félbehajtjuk, hogy a mandula és a csoki találkozzon. És az isteni eledel fogyasztható.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy ismerőstől kaptuk a receptet, aki táplálkozás tanácsadással foglalkozik. Remek indulása volt a napnak ez a finom, édes omlett.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...