r
Nosalty Logó

Vajas tekercs Dagika konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vajas tekercs Dagika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1292 kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5168 kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 333 kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.9 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 1292 kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.4 g

Zsír

  • Összesen
    185.2 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    827 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2249.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    576 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    971 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    787.6 g
  • Cukor
    325 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1522 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    449 micro
  • Kolin:
    416 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1494 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    570 micro
Összesen 5168 kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 333 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben.
  2. A tésztához valókat kimérjük és egy nagyobb tálba, vagy kelesztőtálba rakjuk.
  3. Ha az élesztő felfutott, azt is hozzáadjuk.
  4. Jól begyúrjuk a tésztát (egy lágyabb tésztát kapunk), ha túlságosan ragad, akkor még egy kis lisztet adunk hozzá. Akkor jó, amikor már nem marad a kezünkön! :) Nem huzatos helyre tesszük és hagyjuk megkelni! Kb. kétszeresére nő!
  5. Amíg kel a tészta, addig elkészítjük a krémet. A vajat, vagy margarint a cukorral jól kikeverjük. A recept szerint ez csak vajas-cukros, de ízlés szerint ízesíthetjük kakaóval, vagy fahéjjal, vagy bármivel,itt csak a képzeleted szab határt! :)
  6. Ha megkelt a tészta, akkor 4 fele osztjuk és jó vékonyra kinyújtjuk. A vajas krém negyedével megkenjük és feltekerjük. Tetszőleges vastagságúra szeleteljük a "tekercset" (én kb 1 cm-re szoktam). Vigyázzunk, hogy ne vágjuk túl vastagra, mert még megnő a tepsiben!
  7. A kis tekercseket tepsibe rakjuk (kikenhetjük vajjal és megszórhatjuk liszttel, vagy egyszerűen csak béleljük ki sütőpapírral, én az utóbbit szoktam)egymás mellé, de nem összeérve, hogy legyen helye még nőni és úgyis összeérnek a végére! :)
  8. 180 C fokos, előmelegített sütőbe rakjuk és hagyjuk megsülni. Hamar megvan, kb 20 perc!
  9. Ha beraktuk a sütőbe, akkor a tetejére való cukrot felfőzzük a tejjel (szirupot kapunk!).
  10. Mikor már úgy látjuk, mindjárt kész a süti (látszik a színén), akkor kihúzzuk a tepsit és egy ecset segítségével megkenjük a csigákat a sziruppal.
  11. Visszatesszük még 2-3 percre a sütőbe és már kész is! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 200 alkalommal
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 14020
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 08.

Ajánló

Kezdők is nyugodtan kipróbálhatják, nem fogják elrontani! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A volt férjem nagymamája csinált nekünk ilyet mindig, ez nálunk klasszikus süti! :) Általában rögtön dupla adagot készítek, nálunk mindig elfogy! Ha többfélét akarsz egyszerre, akkor javaslom használd el a krém felét vanilliásra, a másik felébe meg keverj egy kis kakaóport, így rögtön 2 félét sütsz! Jó nassolást! :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

3 meggymagozási módszer, ha macera nélkül úsznád meg a folyamatot

Eljött a nyárnak az az időszaka, amikor kilószám kell megtisztítanunk a meggy és a cseresznye bordó szemeit. A magozás ugyan nem egy bonyolult folyamat, de mivel gyakran akár órákig is eltarthat, jobb, ha néhány trükkel és aprósággal megkönnyítjük a saját dolgunkat. A meggymagozásra több lehetséges módszer is adott: nézzük, kézzel, késsel vagy evőpálcikával járunk a legjobban!

Lakos Benedek

További cikkek