Nosalty Logó

Dupla kávés-csokis muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ezen a képen: Dupla kávés-csokis muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A muffinhoz

A mázhoz

Összesen 854 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A muffinhoz

A mázhoz

Összesen 3413 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A muffinhoz

A mázhoz

Összesen 330 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1093.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 854 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    132.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4372.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1132 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1723 mg
  • Nátrium
    1119 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    516.1 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 3413 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 330 Kcal

Hozzávalók

A muffinhoz

A mázhoz

Elkészítés

A muffinhoz

  1. Külön összekeverjük a "száraz" hozzávalókat (liszt, cukor, sütőpor).
  2. Majd a "nedves" hozzávalókat (tej, kávé, olaj, felvert tojás) is külön tálban alaposan elkeverjük.
  3. Összedolgozzuk a nedves és a száraz hozzávalókat. Végül az apróra vágott csokit is hozzákeverjük.
  4. A muffin sötőt kibéleljük papirral és egyenletesen szétosztjuk benne a masszát.
  5. Megsütjük muffinformába töltve a tésztát.
  6. Ha kihűlt, elkészítjük a mázat. A porcukrot egy keverőtálkába öntjük, és annyi fekete kávét adagolunk hozzá, amennyit felvesz. Fényesre keverjük (nálam 1-2 perc volt).
  7. Rögtön rákenjük a sütink tetejére.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sűtés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 28295
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 09.

Ajánló

Ha nagyon kávésra szeretnénk készíteni, a lefőtt feketénket még egy kicsit beforraljuk a gázon. Így még intenzívebb lesz az íze. Kávéimádók mindenképpen próbálják ki!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a receptet alakítottam a saját ízlésemre: http://www.nosalty.hu/a_legegyszerubb_muffin_recept_3969 Nagyon jól sikerült.

Hozzászólások

szépróza

Kedves Csilla, nem sok a fél bögre olaj 12 muffinhoz? nem fél decit akartál írni? (ezen kívül nagyon jól hangzik a recept)

Törölt felhasználó

Kedves Szépróza! Tényleg fél bögre olaj kell bele. Már többször készítettem és mindig annyit tettem bele.

Laliyah

Nincs muffin-formám, így tortának sütöttem meg, nem volt ideje kih?lni se :D

Törölt felhasználó

Jó ötlet a tortás megoldás.... Egyszer én is ki fogom próbálni. Örülök, hogy ízlett!

Törölt felhasználó

Szia Csilla! Mi nagy kávé rajongók vagyunk, ezért elkészítettem ezt a muffint. Épp most eszem, nagyon nagyon finom! :) Sajnos, a tetejére a máz világos barna lett, -nem olyan szép sötét mint neked- és túl híg lett ami következtében lefolyt. Gondolom kevesebb kávéval kellett volna... De amíg ilyen finom, nem is számítanak a küls?ségek. :D A receptet már el is raktam, egy párszor elkészítem még az tuti! :)

Törölt felhasználó

Kedves Michiyo! Az a lényeg, hogy ízlett. Szerintem nem számít, hogy lefolyt-e a máz vagy sem. Jó er?s kávét f?zzél és attól sötétebb lesz. De ha Neked világos barnán is ízlett, akkor úgy készítsd:-) További jó sütögetést!

Törölt felhasználó

nagyon fini grat tej helyet kfirrel

Törölt felhasználó

mi tej helyett kefirt raktunk bele és a mázába rettünk rumot finomabb!! grat a receptett,anya lánya sütés volt:D

Anci89

olaj helyett rámát használtam olvasztva illetve a csoki kimaradt (mert elfelejtettem). Sül és jó illat van :D Gyors és egyszer?, köszönöm!

Gyöngye

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy mekkora bögrével készítetted?Csak az arányok miatt, mert ha 2 dl-essel csinálom, akkor is ennyi a tej, kávé, olaj aránya?

katalin23

Kedves Csilla! Mi a párommal fehér csokival készítettük és nagyon finom lett! Köszönjük a receptet tökéletes!Párom és én is nagyon szeretjük a kávét így örültünk a receptnek.

mozsu25

Lehet, hogy buta kérdés, de a máz a tetején, megszilárdul, vagy nedves marad. Ezt csinálnám meg egy diplomaosztóra, de utaztatni kellene, és nem szeretnék maszatolni. :)

Hozzávalók

A muffinhoz

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!