r
Nosalty Logó

Dupla kávés-csokis muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Dupla kávés-csokis muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A muffinhoz

A mázhoz

Összesen 854 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A muffinhoz

A mázhoz

Összesen 3413 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A muffinhoz

A mázhoz

Összesen 330 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1093.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 854 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    132.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4372.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1132 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1723 mg
  • Nátrium
    1119 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    516.1 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 3413 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 330 Kcal

Hozzávalók

A muffinhoz

A mázhoz

Elkészítés

A muffinhoz

  1. Külön összekeverjük a "száraz" hozzávalókat (liszt, cukor, sütőpor).
  2. Majd a "nedves" hozzávalókat (tej, kávé, olaj, felvert tojás) is külön tálban alaposan elkeverjük.
  3. Összedolgozzuk a nedves és a száraz hozzávalókat. Végül az apróra vágott csokit is hozzákeverjük.
  4. A muffin sötőt kibéleljük papirral és egyenletesen szétosztjuk benne a masszát.
  5. Megsütjük muffinformába töltve a tésztát.
  6. Ha kihűlt, elkészítjük a mázat. A porcukrot egy keverőtálkába öntjük, és annyi fekete kávét adagolunk hozzá, amennyit felvesz. Fényesre keverjük (nálam 1-2 perc volt).
  7. Rögtön rákenjük a sütink tetejére.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 205
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 30301
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 09.

Ajánló

Ha nagyon kávésra szeretnénk készíteni, a lefőtt feketénket még egy kicsit beforraljuk a gázon. Így még intenzívebb lesz az íze. Kávéimádók mindenképpen próbálják ki!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet alakítottam a saját ízlésemre: http://www.nosalty.hu/a_legegyszerubb_muffin_recept_3969 Nagyon jól sikerült.

Hozzávalók

A muffinhoz

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek