r
Nosalty Logó

Dödölle hagymás szalonnával és tejföllel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kornél
Dödölle hagymás szalonnával és tejföllel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A dödölléhez

A szalonnához

A tálaláshoz

Összesen 956 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A dödölléhez

A szalonnához

A tálaláshoz

Összesen 4781 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A dödölléhez

A szalonnához

A tálaláshoz

Összesen 210 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    512.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 956 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.2 g

Zsír

  • Összesen
    248.5 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2562.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    1394 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    540 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1106.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 4781 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 210 Kcal

Hozzávalók

A dödölléhez

A szalonnához

A tálaláshoz

Elkészítés

A dödölléhez

  1. A burgonyákat hámozzuk meg, kockázzuk fel, és sós vízben főzzük puhára. A vizet öntsük le, majd törjük össze a burgonyákat.
  2. Adjuk hozzá a lisztet, sót, keverjük jól össze, majd egy kevés vizet (kb. 1 dl). Ragacsos, masszív tésztát kapunk. Lisztezett gyúródeszkán vágjuk a tésztát kisebb darabokra, formázzunk belőlük rudakat, melyeket kissé tenyerünkkel összenyomunk, majd késsel vágjuk fel centis szeletekre.
  3. A szeleteket tenyerünkkel sodorjuk össze, majd az így kapott tésztákat forró, sós vízben főzzük meg. Ha a tészták a víz felszínére feljöttek, megfőttek, szűrőkanállal vegyük ki őket a vízből és tegyük félre egy tálra.

A szalonnához

  1. A szalonnát kockázzuk fel, a vöröshagymát vágjuk finomra. Kevés zsíron pirítsuk meg a szalonnakockákat, adjuk hozzá a vöröshagymát, majd szeletelt fokhagymát.
  2. Amikor a hagyma aranyszínű lesz, adjuk hozzá a kifőtt tésztákat, ízesítsük sóval és borssal, és pirítsuk meg alaposan.
  3. Tálaljuk a dödöllét, adjunk hozzá tejfölt és házi savanyúságot.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 17806
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 26.

Ajánló

Érdekesebbé tehetjük a tejfölt, ha zúzott fokhagymával ízesítjük.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Dödölle hagymás szalonnával és tejföllel
Kornél 167 recept

Paprika TV-n láttam ezt a receptet, gondoltam elkészítem, egy próbát megér. Nos nem egy "lightos" update fogás, ellenben egy nagyon egyszerűen elkészíthető, akár  hungarikumnak is nevezhető egytálétel. Nem lesz mindennap az asztalunkon, de időnként az embernek szabad nosztalgiázni kicsit. 

Hozzászólások (5)

Törölt felhasználó

Ez inkább krumplis nudli, mint dödölle.:)) Ett?l eltekintve biztos finom!:)

Kornél

Pár receptet végigbogarásztam, mindenhol hasonlóak, az elnevezés alatt. Amúgy a krumpli nudliba kell tojás is. Ezzel együtt tényleg finom, csak nehéz is...:)

dosika61

Ez szerintem is nudli.

Kornél

A dödölle nem összekeverend? a gánica-val. A kett? nem ugyanaz, viszont sokszor a gánicát nevezik tévesen dödöllének. Nézzetek utána... Ezen kívül ahogy említem is, ez egy TV Paprikás recept. Lehet benézték volna..?

Apalord

Biztos finom, de ez nem dödölle! Még akkor sem ha a paprika TV-ben látta , olvasta.

Boszee

Én sem, és a nagyanyáim, de az édesanyám sem rakott anudliba tojást, s ez valóban a nudli receptje!

Hozzávalók

A dödölléhez

A szalonnához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Itt a zsenge CUKKINI: így maxold ki a most legfinomabb...

A tök és az uborka keresztezéséből született, ízében kellemesen semleges, nagyszerű alapanyaga húsos és vegetáriánus fogásoknak, könnyen elkészíthető, kalóriaszegény, viszont vitaminokban gazdag. Van-e még ilyen zöldségfélénk, amelyről gyakorlatilag csak csupa pozitív tulajdonságot tudunk elmondani? A cukkini tényleg a nyár egyik favoritja, imádjuk!