Dobostorta 3. - Hatlapos
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dorka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tésztához
-
73g tojás92 kcal
-
27g porcukor103 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
27g finomliszt97 kcal
Krémhez
-
37g tojás46 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
11 kcal
-
6 kcal
-
33g étcsokoládé182 kcal
Karamellhez
-
25g cukor97 kcal
Összesen
1110
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tésztához
-
440g tojás554 kcal
-
160g porcukor619 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
160g finomliszt582 kcal
Krémhez
-
220g tojás277 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
240g vaj1721 kcal
-
68 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
Karamellhez
-
150g cukor581 kcal
Összesen
6666
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tésztához
-
23.7g tojás30 kcal
-
8.6g porcukor33 kcal
-
2.7g vaj19 kcal
-
8.6g finomliszt31 kcal
Krémhez
-
11.8g tojás15 kcal
-
10.8g porcukor42 kcal
-
12.9g vaj93 kcal
-
1.6g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
10.8g étcsokoládé59 kcal
Karamellhez
-
8.1g cukor31 kcal
Összesen
359
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17.9 g
Zsír
-
Összesen 59.8 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 467 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 729.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 337 mg
-
Nátrium 153 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 131 g
-
Cukor 103 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 85.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 486 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 297 mg
-
Retinol - A vitamin: 479 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 504 micro
Összesen
1110
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 107.6 g
Zsír
-
Összesen 358.7 g
-
Telített zsírsav 204 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 110 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 2800 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4376.4 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 249 mg
-
Kálcium 574 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 552 mg
-
Foszfor 2025 mg
-
Nátrium 919 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 786.1 g
-
Cukor 618 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 511.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2917 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 476 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 333 micro
-
Kolin: 1781 mg
-
Retinol - A vitamin: 2875 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 510 micro
-
β-crypt 54 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3024 micro
Összesen
6666
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 19.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 151 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 235.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.3 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 27.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 157 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 163 micro
Összesen
359
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
8 db tojás
-
16 dkg porcukor
-
5 dkg vaj
-
16 dkg finomliszt
Krémhez
-
4 db tojás
-
20 dkg porcukor
-
24 dkg vaj
-
3 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
20 dkg étcsokoládé
Karamellhez
-
15 dkg cukor
Elkészítés
Tésztához
- A tésztához a tojások sárgáját a cukor felével 3-4 perc alatt habosra keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verjük.
- A kétféle masszát óvatosan egymásba forgatjuk, közben az olvasztott vajat belecsurgatjuk, apránként a lisztet is beleszitáljuk.
- Egy sütőlemezt vagy egy nagy tepsi hátoldalát 23 centi átmérőjű tortakarika nagyságának megfelelően bevajazunk, enyhén meglisztezzük.
- A tészta egyhatodát rákenjük, előmelegített sütőben, közepes lánggal ( 180 fok , légkeveréses sütőben 165 fok) kb. 10 percig sütjük. Amint a sütőből kivettük, a lapot késsel kissé megemeljük, majd félretéve hűlni hagyjuk. A maradék tésztából ugyanígy még öt lapot sütünk.
- A krémhez a tojásokat a fele porcukorral vízgőz fölött sűrűre főzzük, kevergetve kihűtjük.
- A puha vajat a maradék porcukorral, a kakaóval meg a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a cukros tojást , majd a puha (olvasztott) csokoládét is beledolgozzuk.
- Ebből a krémből 4 evőkanálnyit kiveszünk, félretesszük.
- A többivel megkenünk öt lapot és egymásra illesztjük. Hűtőszekrénybe dermedni hagyjuk, majd a félretett krémmel az oldalát körbekenjük. Újra hűtőbe tesszük.
- A karamellhez a cukrot serpenyőbe szórjuk és kis lángon, kevergetve aranysárgára pirítjuk. Ezután az utosó tortalapra öntjük, egyenletesen elkenjük. Még mielőtt teljesen megkötne, olajjal vagy zsírral megkent késsel 16 szeletre vágjuk. Megvárjuk, amíg az égetettcukor-máz teljesen megkeményedik, majd a torta tetejére rakosgatjuk.
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 23
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 343
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 66698
- Feltöltés dátuma: 2010. október 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Dorka
75 recept
A "Príma Konyha" októberi számában találtam, megérte kipróbálni, mert nagyon finom lett.