Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-tejszínes torta

Diós-tejszínes torta
Diós-tejszínes torta
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy barátnőmnél ettem ezt a süteményt és el voltam ájulva, mennyire finom, pedig alig kell bele valami... Nem túl nyersanyagigényes és a tészta kilapítgatásán kívül nincs is vele macera. Elég tömény édesség, de vendégváróként biztos sok elismerést bezsebelhetünk vele.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált diót egy palacsintasütőben kissé megpörköljük.
  2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd öt egyforma részre bontjuk és gombócokat formálunk.
  3. Sütőpapírt teszünk egy 24 cm-es kapcsos tortaforma alsó lapjára úgy, hogy az oldalát most nem használjuk, és a gombócokat akkora átmérőjűre lapogatjuk, mint a forma.
  4. Sütőpapírostul átemeljük egy tepsire és három felvonásban (az első két alkalommal két lapot egyszerre) kb. 10-10 perc alatt megsütjük őket. Lehet, hogy picit felhólyagosodik a tészta, az normális.
  5. Megvárjuk, míg teljesen kihűlnek és óvatosan bánunk velük, mert törékenyek.
  6. A tejszínt kemény habbá verjük a két vaníliás cukorral és a habfixálóval, és rétegenként megkenjük a lapokat, majd a tetejét is.
  7. Legjobb, ha egy napot pihen a hűtőben, mert kell hogy a tejszínhab alatt kissé megpuhuljon a tészta.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 152
elküldve: 14
receptkönyvben: 337
elkészítve: 23/35
Facebookon megjelent: -

szakács

Juli-fakanállal

Mióta szakács: 2012.02.11.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes diótorta, tejszínes-diós torta, diókrémes réteges torta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bernadettbernadett
bernadettbernadett Mon, 2018-01-15 13:10

Elkészítettem, kivártam a napot, mennyei volt! Nem tettem hozzá a recepthez semmit, csak nem tudtam egyszerre két lapot sütni, így lassabban készült el, de megérte! :D

Nyékinyuszimama
Nyékinyuszimama Tue, 2014-11-11 03:28

Megcsináltam és nagyon ízlett.Ahoz képest,hogy lapokat kell sütni tényleg gyorsan megy.A sorok közé még szórtam vágott diót.köszi

jolci
jolci Sat, 2013-09-14 19:42

Ma délután elkészítettem,és elmondhatatlanul finom lett.Nem tudtuk kivárni,hogy megpuhuljon :) Köszönöm ezt a kitűnő receptet! :)

M.Era
M.Era / M.Era Sat, 2013-02-09 22:53

Kedves Juli !
Nagyon tetszik a recepted, rengeteg lehetőség van benne :)
Mentettem !
Köszi Era

1505
dió 20 dkg
porcukor 20 dkg
vaj 20 dkg
finomliszt 16 dkg
habtejszín 6 dl
vaníliás cukor 2 csomag
habfixáló 3 csomag