r
Nosalty Logó

Piskóta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 245 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 977 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 202 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 245 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2459 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    471 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    1069 mg
  • Nátrium
    730 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.7 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    232 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    863 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1477 micro
Összesen 977 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 202 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A sárgáját a cukorral kb. 15 perc alatt, gépi habverő segítségével habosra keverjük.
  3. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, majd apránként a cukros tojássárgához adjuk és jól elkeverjük.
  4. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, amit óvatos nagy mozdulatokkal a lisztes-tojásos masszához keverünk.
  5. Kivajazott, kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát. (Én 25x35 cm-es nagyságú tepsit használtam, ami valamivel kisebb mint a gáztepsi. Így lett 1-2 cm magas a kész piskóta.)
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon, légkeveréses módon kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük. (Villával ellenőrizhetjük, hogy megsült-e.)
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 160
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 31899
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 29.

Ajánló

A piskóta felét "üresen" hagytam, a másik felére csokidarabokat szórtam és nagymamám magozott meggyét jól kinyomkodva, így kész is lett a csokis és a meggyes piskóta. És ez persze variálható más gyümölccsel vagy dióval is.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon sokféle piskótarecept létezik. Én most Beácskáét használtam, amit a vaddisznómáj pástétomhoz sütött piskótaalapként. Mivel láttam, hogy az egy igen vékony szelet piskóta lett, ezért eleve megdupláztam az adagot, illetve lemértem az evőkanál mértékegységgel megadott cukrot és lisztet.   4 főre írtam ezt az adagot, de őszintén megvallva, egy este kellett hozzá, hogy ketten megegyük ;-)) Szóval, jól sikerült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek