Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós sarok

Diós sarok
Diós sarok
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel a sütemény igazán édes, ezért én ribizlilekvárt használtam hozzá. De ez csak ízlés kérdése. A sütit én 30x30 cm-re nyújtottam, és azt 10x10 cm-es négyzetekre osztottam, és ezekből a négyzetekből csináltam a háromszögeket.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A diós részhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a sütőporral, a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük.
  2. A tojások sárgáját a liszthez adjuk. A tojásfehérjét később használjuk fel.
  3. 13 dkg hideg margarint apró darabokra vágjuk, és hozzáadjuk a liszthez. Tésztát gyúrunk belőle. Ha elkészült, fóliába csomagoljuk, és 1 órára a hűtőbe rakjuk.
  4. Addig a diós részt csináljuk meg. Egy lábosba a cukrot, a vaníliás cukrot a vízzel és 20 dkg margarinnal kevergetés közben addig melegítjük, amíg a margarin el nem olvad.
  5. A tűzről levesszük, és hozzáadjuk a diót és a mandulát vagy mogyorót és a rumot. Hagyjuk kihűlni a masszát.
  6. A tésztát kivesszük, és fólia között kinyújtjuk 30x30 cm-re.
  7. A kinyújtott tésztát lekvárral vékonyan megkenjük.
  8. A 2 tojásfehérjét felverjük, és a kihűlt diós masszához keverjük.
  9. A masszát a tésztára kenjük.
  10. Aranybarnára sütjük kb. 20-25 perc alatt.
  11. Melegen úgy felszeleteljük, hogy egyforma háromszögeket kapjunk.
  12. Végül a háromszögek sarkait csokiba mártjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 998
elküldve: 18
receptkönyvben: 274
elkészítve: 23/30
Facebookon megjelent: -

szakács

nixxi

Mióta szakács: 2011.05.08.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

diós-lekváros sütemény, csokiba mártott diós szelet

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tüncy20
Tüncy20 Thu, 2014-07-17 16:08

Fólia között kinyújtjuk ? Ezt hogy érted? és milyen fólia kell?

Skypi
Skypi / Skypi Sun, 2013-12-29 15:09

A legjobb diós süti amit ettem. A család is osztja a véleményemet. Egy hónapja sütöttem először, azóta hetente kétszer :). Karácsonyra már alig maradt dió! Mindenkinek ajánlom. Köszönöm a receptet!

Nixxi
nixxi / Nixxi Sun, 2012-01-22 14:36

1 cs vaníliás cukor kell a tésztába, elfelejtettem a hozzávalókhoz odaírni.

mukifeju
mukifeju Sun, 2012-01-22 12:54

A tészta hozzávalóinál nem szerepel a vaníliás cukor. Az elkészítésénél viszont írja.
Kell egyáltalán a tésztába v.cukor? És ha igen, akkor mennyi?

988
finomliszt 25 dkg
cukor 12.5 dkg
margarin 13 dkg
sütőpor 1 tk
tojássárgája 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
csokoládé 5 dkg
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 teáskanál
víz 4 ek
margarin 20 dkg
rum 2 ek
dió 30 dkg
mandula 10 dkg
tojásfehérje 2 db
lekvár/ dzsem 10 dkg