r
Nosalty Logó

Diós sarok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós sarok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A diós részhez

Összesen 988 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A diós részhez

Összesen 7904 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A diós részhez

Összesen 481 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    67.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    578.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.8 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    335 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 988 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    111.3 g

Zsír

  • Összesen
    543.4 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    198 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    237 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4625.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    834 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    896 mg
  • Foszfor
    2295 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    694.8 g
  • Cukor
    426 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2859 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    320 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    484 micro
  • Kolin:
    576 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2683 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    2101 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    526 micro
Összesen 7904 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 481 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A diós részhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a sütőporral, a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük.
  2. A tojások sárgáját a liszthez adjuk. A tojásfehérjét később használjuk fel.
  3. 13 dkg hideg margarint apró darabokra vágjuk, és hozzáadjuk a liszthez. Tésztát gyúrunk belőle. Ha elkészült, fóliába csomagoljuk, és 1 órára a hűtőbe rakjuk.
  4. Addig a diós részt csináljuk meg. Egy lábosba a cukrot, a vaníliás cukrot a vízzel és 20 dkg margarinnal kevergetés közben addig melegítjük, amíg a margarin el nem olvad.
  5. A tűzről levesszük, és hozzáadjuk a diót és a mandulát vagy mogyorót és a rumot. Hagyjuk kihűlni a masszát.
  6. A tésztát kivesszük, és fólia között kinyújtjuk 30x30 cm-re.
  7. A kinyújtott tésztát lekvárral vékonyan megkenjük.
  8. A 2 tojásfehérjét felverjük, és a kihűlt diós masszához keverjük.
  9. A masszát a tésztára kenjük.
  10. Aranybarnára sütjük kb. 20-25 perc alatt.
  11. Melegen úgy felszeleteljük, hogy egyforma háromszögeket kapjunk.
  12. Végül a háromszögek sarkait csokiba mártjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 187
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 26602
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel a sütemény igazán édes, ezért én ribizlilekvárt használtam hozzá. De ez csak ízlés kérdése. A sütit én 30x30 cm-re nyújtottam, és azt 10x10 cm-es négyzetekre osztottam, és ezekből a négyzetekből csináltam a háromszögeket.

Hozzávalók

A tésztához

A diós részhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek