Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós gesztenyetorta

Diós gesztenyetorta
Diós gesztenyetorta
50 perc / előkészület: 35 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit töménynek tűnhet, de szerintem nagyon finom sütemény! Érdemes kipróbálni, ezt is csak ajánlani tudom! :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A gesztenyekrémhez

A tetejére

ajánlat

A tortát forró vízbe mártott késsel cikkekre vágjuk. A torta tetejét tejszínhabbal és gesztenyével is díszíthejük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, sárgájukat a kristálycukorral habverővel fehéredésig keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A diót a morzsával összeforgatjuk, majd könnyed mozdulatokkal mindent egybe keverünk.
  3. Egy kerek tortaformát margarinnal kikenünk, liszttel behintjük. A diós masszát beleöntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
  4. A lekvárt kikeverjük és a tésztára öntjük, vékonyan elsimítjuk rajta. Fél órára hűtőbe tesszük.
  5. A felengedett gesztenyemasszát áttörjük, majd a puha margarinnal, porcukorral és rummal habosra keverjük.
  6. Egyenletes vastagságban rákenjük a lekváros tortalapra. Majd újra kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
  7. Végül az olvasztott csokit kiskanállal rácsurgatjuk.
  • sütési hőfok: 165°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 368
elküldve: 0
receptkönyvben: 174
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés diótorta, rumos-diós gesztenyetorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kovácsné Oláh Ibolya
Kovácsné Oláh Ibolya Mon, 2012-01-30 11:37

Szia!
Megsütjük a tortát,de furcsállom ,hogy nem írtál hozzá lisztet.De mi raktunk bele lisztet és sütőport is ,nem tudom milyen lesz.majd megírom,hogy hogy sikerült.

Kyngu
Kynga / Kyngu Mon, 2012-01-30 13:22

Szia! Ezt a receptet a kedvenc receptkönyvemből írtam ki és ugye el is készítettem és így isteni finom lett... Nem volt írva liszt a tésztába, de ettől függetlenül sikerült és tényleg finom lett!

961
tojás 3 db
cukor 10 dkg
dió 10 dkg
zsemlemorzsa 2 ek
margarin 1 dkg
finomliszt 1 evőkanál
sárgabaracklekvár 2 ek
gesztenyemassza 25 dkg
margarin 20 dkg
porcukor 3 ek
rum 2 ek
étcsokoládé 5 dkg