Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babapiskótás puncs szelet

Babapiskótás puncs szelet
Babapiskótás puncs szelet
54 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 14 perc
receptkönyvben hozzászólások (48)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még interneten találtam ezt a receptet, sok-sok évvel ezelőtt. Rögtön az egyik kedvenc lett, és többször is megsütöttem. Aztán az utóbbi években valahogy elfelejtődött, de most újra eszembe jutott, és elkészítettem. Gondoltam, akkor már felrakom ide is! :) Nagyon könnyű elkészíteni! Bárki nyugodtan neki állhat, biztos a siker! :)

hozzávalók / 6 adag

A lapokhoz

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pudingport felfőzzük a tejben. Félretesszük hűlni.
  2. A porcukrot, tojássárgáját, mézet, tejet és margarint gőz felett felfőzzük és ha már forró, beletesszük a szódabikarbónát, majd sűrűre főzzük.
  3. A tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet. Ha kihűlt a tészta, nagy tepsi hátán 2 lapot sütünk belőle. (Én kb 30x20 cm-re nyújtottam őket.)
  4. A margarint kikeverjük a porcukorral, és ha a puding már kihűlt, a két krémet összekeverjük és rummal, vagy rum aromával ízesítjük.
  5. Az egyik lapot megkenjük a krémmel, rárakjuk a babapiskótát. A piskótára rákenjük a többi krémet, és a másik lapot is rátesszük.
  6. A tetejére csokoládémázt öntünk. Másnap szeleteljük.
     
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1040 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 78 341
elküldve: 41
receptkönyvben: 1 226
elkészítve: 38/67
Facebookon megjelent: 1

szakács

Samiya

Mióta szakács: 2011.09.07.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mézes-puncsos szelet, puncspudingos szelet, puncsos szelet babapiskótával

Hozzászólások (48)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Füri Zsuzsi Jenőné
Füri Zsuzsi Jenőné Mon, 2017-10-30 10:25

Samlya/samlya! Sziacsak anyit kérdeznék, hogy puszedlit lehet-e ezzel a tésztával sütni,mert annyira puha finom,hogy én erre gondoltam! De nem biztos, hogy jó ötlet!

fkathy
fkathy Fri, 2016-02-19 16:49

Fantasztikus recept,életem első mézes lapja és nagyon jól sikerült. Emellett mutatós és finom is a süti.
Köszönjük.

ildikojanos
ildikojanos Sun, 2015-02-01 15:57

Szia.Nagyon szépen köszi a receptet tegnap megsütöttem ma felszeltem nagyon mutatos és finom is volt...Gyerkek egy kettö megették...

agotanagy
agotanagy Sat, 2014-01-18 08:20

Elkészítettem, nagyon jó recept. A süti nagyon finom és ugyanúgy néz ki, mint a képen:)

Skorpio73
Skorpio73 Thu, 2013-03-21 08:43

A család nagy kedvence lett a süti, köszönöm szépen a receptet Samiya! Nem gondoltam volna, hogy a puncs ennyire harmonizál a mézzel.:) Nagyon finom!

Ági

Samiya
Samiya / Samiya Thu, 2013-03-21 10:01

Szia Ági!
Nagyon szívesen! :) Örülök, hogy Nálatok is ilyen sikeres ez a süti!
Üdv: Samiya

almamag
almamag Tue, 2013-02-26 14:35

De jó! Vaniliás krémmel már sütöttem hasonlót, de ez látványosabb.
Gondolom, az íze is szuper, aki szereti a puncsot. - Nálunk tuti sikeres lesz.....
Köszi. Üdv. Ili

Samiya
Samiya / Samiya Wed, 2013-02-27 09:39

Szia Ili!
Aki szereti a puncsot, imádni fogja ezt a sütit! :) Nálunk is az egyik kedvenc.
Üdv: Samiya

ágota17
ágota17 Wed, 2012-08-29 09:15

Samiya, hétvégén szeretném elkészíteni a receptet születésnapi tortának, de az egyik vendégünk nem eszik csokoládét, kakaóport. Mivel vonnád be a tortát csokimáz helyett? Még nem sütöttem ilyen süteményt, nem tudom mi illene hozzá ízben. Tejszínhab és pár szem meggy díszítésnek jutott eddig eszembe, de finom ez a mézes lap tejszínhabbal? Köszönöm!

Samiya
Samiya / Samiya Thu, 2012-08-30 14:04

Szia Ágota!
Tejszínhabbal? Hááát, sose próbáltam még, de félek, hogy a vajas-pudingos krém a tejszínhabbal nagyon tömény lenne. Esetleg fehér csoki? Abban nincsen kakaó. :) Nagyon kevés tejjel olvasztod össze és akkor nem fog úgy visszakeményedni és nem fog töredezni. Eszembe jutott még a citrommáz, amivel vékonyan be lehetne vonni a tetejét, a sima cukormázzal lehet már túl édes lenne. De a legegyszerűbb megoldás, ha nem kened az összes krémet a 2 lap közé, hanem egy keveset kihagysz és rákened vékonyan a tetejére. Ilyenkor én szoktam olyat is csinálni, hogy a levágott tésztaszéleket tördelem rá és akkor így be van fedve az egész. :) Meggyszemeket meg akármelyik verzióra lehet szórni. Remélem tudtam segíteni, majd írd meg, hogy sikerült!
Üdv: Samiya

ágota17
ágota17 Sun, 2012-09-02 13:29

Köszönöm a segítséget! :) Dupla adag tésztát készítettem és tortaformában sütöttem ki, a krémmennyiség ugyanannyi maradt. A tetejére fondantot tettem, a kiskukta blogon találtam a receptet, ott ajánlják, hogy meggylével is lehet színezni. A tortakrémben tettem fagyasztott meggyet, annak a levével színeztem halványrózsaszínre a fondantot. Kicsit vastag lett a fondant réteg, de az íze és a színe is illett a tortához. A recept nagyon jó, finom, ünnepi torta lett belőle.

timbor
timbor Sun, 2012-08-12 13:40

Samiya!A babapiskótát úgy látom nem szorosan raktad egymás mellé, van köztük egy kis hézag ugye?Nem kell a babapiskótát beáztatni....:)

Samiya
Samiya / Samiya Sat, 2012-08-18 13:21

Szia timbor! Bocsi, hogy csak most írok, de nem voltam gépközelben! Igen, szándékosan hagytam egy pici hézagot köztük, hogy ilyen pöttyös legyen és nem kell beáztatni sem. A krémtől megpuhulnak másnapra. :)

Almamagocska
Almamagocska / Almamagocska Wed, 2012-04-18 11:44

Azt gondolná az ember-lánya, hogy ilyen szép, látványos, egyszerű csoda-süti csak a mesekönyvekben szerepel, nem pedig a szakácskönyvben...
Már többször is elkészítettem, nagyon finom és pont olyanra sikerült, mint a fotón látszik !!!!

Samiya
Samiya / Samiya Wed, 2012-04-18 15:29

Szia Almamagocska!
Nagyon kedves vagy, hogy ezt írod, köszönöm szépen! :) Tudtam én, hogy érdemes terjeszteni ezt a süteményt! :) Nálunk is az egyik kedvenc és én is nagyon örülök neki, hogy egyszer régen rátaláltam!
További kellemes sütögetést kívánok!
Samiya

aszondi
aszondi Wed, 2012-02-15 15:37

A méztől? Milyen mézet teszel bele? Még nem láttam ennyire barna mézes lapot, tisztára olyan, mintha kakaós lenne. Vagycsak a fénykép csalóka?

Samiya
Samiya / Samiya Wed, 2012-02-15 17:05

Akácmézet használtam. Ahogy felfőzöd a hozzávalókat, ahogy le van írva, egész megnő a térfogata annak a mézes masszának, ami el tudja így színezni a 25 dkg lisztet, ami egyébként se sok. Egyébként a mézeskalácsnál ugyanez a helyzet és annak is hasonló színű a tésztája, csak abba még vannak plusz fűszerek is. :) Ha csak simán bele lenne csurgatva a méz a tésztába, akkor tényleg nem lenne ilyen barna. Viszont akkor sokkal keményebb lenne a tészta, és nagyon nehéz lenne nyújtani, mert a méz folyton összehúzná. Remélem, ez már elég kielégítő válasz volt, hidd el, nem tettem bele mást, mint amit leírtam. :)
Szép estét! Samiya

aszondi
aszondi Wed, 2012-02-15 14:29

A tészta lap mitől ilyen barna? A hozzávalók között nem látok kakaót.

k.edit
k.edit Sat, 2011-12-24 15:20

Nemrég szeleteltem fel.Nagyon fincsi a széleit meg ettem egyböl.Köszi a receptet

Samiya
Samiya / Samiya Sat, 2011-12-24 21:16

Kedves Edit!
Örülök, hogy ízlett! Boldog Karácsonyt kívánok!
Samiya

k.edit
k.edit Fri, 2011-12-23 07:29

Most kezdek neki ,kiváncsi vagyok milyen lesz .Ez lesz az egyik karácsonyi süti.

moncsicsi83
moncsicsi83 Sun, 2011-10-23 21:47

Nagyon jól néz ki, de az a 25 dkg margarin nem lesz sok hozzá? Párom nem szereti nagyon a vajas-margarinos krémeket és nem tudom, merjem e így kipróbálni :)

Samiya
Samiya / Samiya Mon, 2011-10-24 15:22

Szia! Nem lesz sok, kell ennyi a 3 csomag pudinghoz, hogy legyen tartása a krémnek! Ízre se lesz gond vele, a puncs fog dominálni, meg persze a rum attól függően, hogy mennyit teszel bele, mennyire szeretitek az ízét. Ha sütőrumot raksz bele, 0,5 dl legalább kell.

moncsicsi83
moncsicsi83 Tue, 2011-10-25 18:41

Köszi szépen a választ, holnap szerintem kipróbálom :) A rumot meg szeretjük sütikben, szóval mehet bele :) Majd beszámolok, hogy milyen lett, és mi párom véleménye a sütiről :)

moncsicsi83
moncsicsi83 Wed, 2011-10-26 20:03

Jelentem elkészítettem! Csak 20 dkg margarint raktam bele, szerintem ez is bőven elég volt. Páromnak ízlik, nem szólta meg a margarint. Délután 2-3 körül készen volt, most este már szelhettem. Anyósnak is vittünk kóstolót, neki is ízlett, szóval köszönöm a receptet :)

Minyo
Minyo Sun, 2011-10-23 20:47

A párom imádja a puncsosat,ezt a receptet berakom a receptkônyvembe és a névnapjára ezt fogom neki megsutni.Kôszônôm!

uné51
uné51 Sun, 2011-10-23 18:26

Sziasztok! Már többször is sütöttem,de tényleg mostanában kicsit elfelejtettem! Különben,nagyon fini sütemény,ajánlom Mindenkinek!!Köszi,hogy felfrissítetted!További klassz sütögetést !!!

Samiya
Samiya / Samiya Mon, 2011-10-24 15:03

Szia Uné51! Igazán nincs mit, én is nagyon szeretem ezt a receptet! Örülök, hogy rátaláltam anno! :) Neked is jó sütizgetést! :)

reka79
reka79 Fri, 2011-10-14 14:38

A csokimáz is szép!Leírnád,hogy készült?Köszi!

Samiya
Samiya / Samiya Fri, 2011-10-14 15:32

Kedves Réka!
Cukrozatlan kakaóport, porcukrot és egy nagyon pici tejet összeolvasztok és csak rá kell önteni a sütire! :) Mennyiséget nem tudok mondani Neked, mert mindig sac/kb-ra csinálom, ha meg kevés, akkor olvasztok még! :) Tej helyett pici vajat is lehet beletenni vagy kicsi ezt, kicsi azt, ahogy tetszik! :) De ezekből tényleg csak egy keveset, hogy ne legyen túl híg! Azért is szeretem jobban ezt a mázat a sima tortabevonónál, mert nem keményedik úgy be és nem töredezik szeleteléskor! És szerintem sokkal finomabb is! :)

Füri Zsuzsi Jenőné
Füri Zsuzsi Jenőné Mon, 2015-12-21 13:03

Szuper Samya! Ez az amit én sem tudtam,hogy,hogy lesz ilyen sima,nekem mindig rajta volt a kés ,vagy az elhúzó mintája,göröngyös lett. Köszi, Zsuzsi

Gyermely2009
Gyermely2009 Fri, 2011-10-14 12:40

Nagyon szép a süti, és nagyon finom, könnyű lehet....receptkönyvembe mentve!!! Köszönöm!

Samiya
Samiya / Samiya Wed, 2011-10-19 15:07

Köszönöm szépen a dicséretet! :) Igazad van, tényleg nagyon finom! :) Örülök, hogy így tetszik! Üdv: Samiya

1107
porcukor 8 dkg
tojássárgája 2 db
méz 2 ek
tej 3 ek
margarin 2 dkg
szódabikarbóna 2 kk
finomliszt 25 dkg
puncs pudingpor 3 tasak
tej 7 dl
margarin 25 dkg
porcukor 25 dkg
rum 1 ek
babapiskóta 200 g
csokoládé 10 dkg