r
Nosalty Logó

Diós meggyes csokis süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vivike
Diós meggyes csokis süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 770 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4621 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 331 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 770 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    72.7 g

Zsír

  • Összesen
    230.8 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    393 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2732.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    516 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    1312 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    583.1 g
  • Cukor
    319 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    595 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    433 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1968 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    779 micro
Összesen 4621 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 331 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálba öntjük a pohár joghurtot (a joghurtos poharat kimossuk, szárazra töröljük), hozzáütjük a 2 egész tojást, jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot. Tovább keverjük, hogy a cukor szinte elolvadjon és szép sima legyen, közben hozzáadjuk az olajat is, azzal is összekeverjük. Amikor már jó, hozzáadjuk az evőkanálnyi csokilapokat, és elkeverjük.(Én ki szoktam egészíteni egy másik pohár joghurtból csordultig, mert a többi hozzávalóból is annyit számolok. Ha nem egészítjük ki, akkor csak addig kell tenni a joghurtos pohárral mért hozzávalókat, amennyi a joghurt volt.)
  2. A kétféle lisztet és a kakaóport egy tálba leszitáljuk, hozzáadjuk a szódabikarbónát, összekeverjük a száraz hozzávalókat,majd apránként adagoljuk a folyékony részhez, habverővel simára keverjük az egészet.
  3. A tepsit kikenjük margarinnal,megszórjuk liszttel, és a masszát beleöntjük, elegyengetjük. A kimagozott meggyet és adurvára vágott diót a tetejére szórjuk, és mehet az előmelegített sütőbe. A tepsit a gázsütő középső polcára kell helyezni, a legalsó polcon esetleg megéghet.Kb. 25-30 perc után tűpróba, ha megsült, lekapcsoljuk a gázt, és benne hagyjuk még 10 percig. Asütőből kivesszük, és hideg kőre tesszük (lehetőleg úgy, hogy ne lépjünk bele).
  4. Közben elkészítjük a csokoládémázat: a csokoládét és a margarint gőz fölött megolvasztjuk, egyneművé keverjük.
  5. Amikor a sütemény teljesen kihűlt, a csokoládémázzal bevonjuk, hagyjuk megdermedni. Amikor a csokimáz megdermedt, fogyasztható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 40x29
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 27292
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 06.

Ajánló

Ez a mennyiség egy kisebb tepsihez való, de én nagy tepsit használok, mert nem szeretjük a nagyon vastag süteményt, és így vendégeknek is szervírozhatóbb. Általában egyfalatos kockákra vágom, hogy ne kelljen beleharapni, csak be kell kapni. A meggy és a dió nem száll le az aljára, csak egy kicsit lesz lejjebb, mielőtt a csokimázat ráöntjük, kilátszik a dió is és meggy is, és nem lesz teljesen sima a teteje, nekünk így tetszik, olyan hepe-hupásan. Általában cukorban érlelt, lecsepegtetett meggyet szoktam használni. Meggyszezonban 1 kg kimagozott meggyhez 60 dkg cukrot számolok, hagyom, hogy levet eresszen, és leszűröm, üvegekbe téve a tetejét lezárom cukorral. Évekig eláll. Tartósítószer nincs benne! Természetesen friss gyümölcsökkel is készíthető.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a receptet legalább 20-25 éve egy nagyon kedves, régi kolléganőmtől kaptam, én csak Pogány Évi sütijének emlegetem. Tulajdonképpen meggyen és dión kívül bármi mehet bele, amilyen gyümölcsöt szeretünk. Ha nem felejtem el - és van itthon - citrom vagy narancs héját is reszelek bele, nagyon finom pikáns ízt ad neki, sőt néha fél citrusféle levét is belefacsarom. Kakaópor nélkül is készíthető, de tehetünk bele darálatlan mákot is. Legújabban a túravezetői értekezletekre szoktam sütni, mindenki nagy örömére.

Hozzászólások (4)

Törölt felhasználó

Sajnos ez a tepsi méret nem jó a sütési id?höz.... 20percig sütöttem ekkora tepsiben (direkt elobbre állitottam az orát,hogy csipogjon) és megégett....kökemény lett és égett.. s??t még a h?mérséklet is csak 170fok volt.... szoval sztem ird át, hogy ez az id? egy kisebb tepsihez jo.... ahol vastagabb a tészta....

Vivike

Sajnálom, ha nem sikerült. Én mindig ekkora tepsiben sütöm, és még soha nem égett meg és nem lett kemény. Még egy hét után is puha a sütemény. A "story"-ban leírtam, hogy ez tulajdonképpen egy kisebb méret? tepsi adagja, én szoktam nagyobban sütni, mert így szeretjük, ilyen kis falatkáknak. A tepsi méretét nem szeretném átírni, mert én ekkorában szoktam sütni. Próbáld legközelebb egy kisebb tepsibe tenni, hátha akkor nem ég meg. Még annyit kérdeznék, hogy a süt? melyik polcára teszed a tepsit? Én gázsüt?ben sütöm, sajnos nincs rajta csak kisláng és nagyláng. Úgy szoktam beállítani, hogy amikor már jól felmelegedett a süt?, akkor kislángra veszem és figyelve a láng nagyságát állítom vissza nagyobbra, csak úgy találomra. És a gázsüt? második polcára teszem a rácsot, arra a tepsit. Lehet, hogy ezt nem írtam be a storyba sem, majd elolvasom és pótolom. Lehet, hogy azért égett meg, mert legalul sütötted? Üdvözlettel, és további jó próbálkozást. Vivike

Törölt felhasználó

Kedves Éva, köszönöm a receptet, valóban gyors és egyszer?, a végeredmény pedig egy nagyon finom süti lett! :-) Annyit változtattam csak, hogy (félve az elégetését?l) kisebb tepsit választottam, illetve a tetejére tortabevonó helyett 60%-os étcsokit olvasztottam, csak az épp szükséges margarin mennyiséggel. Biztos jó az általad javasolt nagyság is tepsileg, csak figyelni kell rá. Legközelebb úgy próbálom. :-)

Vivike

Kedves Silencio! Örülök, hogy ízlett a süti. Biztosan nem rontott rajta a 60 %-os csoki. Én a Lidl-ben szoktam tortabevonót vásárolni, teljesen fekete és 55 %-os. A magyar tortabevonókat nem szeretem, mert se színe, se íze nincs, viszont ez a Lidl-s nagyon finom. Néha még csoki helyett is esszük. 20 dkg-os kiszerelésben van, és 360 Ft körüli az ára. Ez az adag valóban egy kisebb tepsire való, viszont akkor sokkal magasabb lesz, mi pedig úgy szeretjük, hogy éppen egyfalatos legyen. Hogy ne égjen meg, én a süt? középs? fokára szoktam tenni, így nem tud az alja megégni - nekem legalábbis bejön. További szép napot és kellemes hétvégét. Éva

Marietta

A leírásban olvastam olajat, de a hozzávalóknál nem találtam mennyiséget. Ugyanez a helyzet a kakaóval is. Meg tudnád írni, melyikb?l mennyi kell bele?

Vivike

Kedves Madzsid! Igazad van, teljesen elkerülte a figyelmemet és eddig nem is jelezte senki. Javítani fogom. Olaj: 3/4 joghurtos pohár Kakaó: 2-3 púpos ev?kanál finom holland kakaó, de ez attól is függ, mennyire szeretnéd kakaósra a tésztát. Én legalább 3 ev?kanállal szoktam beletenni, mert azt szeretjük, ha jó fekete és kakaós. Remélem segítettem. Üdvözlettel: Vivike

Marietta

Köszönöm, ki fogom próbálni. :)

Törölt felhasználó

Már sokszor megcsináltam ezt a sütit, nagyon szeretem. Ma kipróbáltam glutén mentes verzióban is egy rész rizslisztb?l, egy rész nyílgyökérlisztb?l és így is nagyon jó lett! Köszi a receptet. :)

Vivike

Kedves Viriss! Nagyon örülök, hogy ízlik ez a süti. Biztosan finom az egészségesebb formája is. Én elég ritkán sütök, leginkább a túravezet?i értekezletre, ott nagy sikere van a hagyományos változatnak is. További jó sütögetést. Üdvözlettel Vivike

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek