Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós linzer karamellel

Diós linzer karamellel
Diós linzer karamellel
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezeket a linzersütiket az év bármelyik szakában is készítem, kicsit mindig karácsonyi hangulatom lesz :)

hozzávalók / 5 adag

linzer

forgatáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karamell kivételével mindent egy tálba mérünk, majd gyors, határozott mozdulatokkal tésztává gyúrjuk.
  2. Előmelegítjük a sütőt. A karamellcukorkákat kis darabokra vagdossuk.
  3. A tésztából kb. dió vagy pingponglabda nagyságú darabokat szaggatunk. Golyóvá formáljuk, majd meghempergetjük a nádcukorba. A cukros gömböket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. A közepét ujjal lenyomkodjuk, és a közepére teszünk a karamellcukorkából.
  4. 180 fokon aranybarnára sütjük.
  5. Jó étvágyat!
  6. MEGJEGYZÉS : Karamell helyett tehetünk szilvalekvárt vagy aszalt gyümölcsöket, esetleg csokit.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 748
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

KonyhaMalacka

Mióta szakács: 2015.09.28.
63 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karamelles linzer, diós tésztájú aprósüti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

584
finomliszt 17 dkg
dió 5.5 dkg
vaj 15 dkg
porcukor 7.5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 1 db
1 csipet
narancshéj 1 ek
tejkaramella 6 db
finomítatlan nádcukor 5 dkg