r
Nosalty Logó

Diós linzer karamellel

KonyhaMalacka
Diós linzer karamellel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

linzer

forgatáshoz

584
Kalória
6.1g
Fehérje
67.4g
Szénhidrát
33.4g
Zsír
12.3g
Víz
109.2g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
38.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 28% Zsír

linzer

forgatáshoz

Összesen 584 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 28% Zsír

linzer

forgatáshoz

Összesen 2920 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 28% Zsír

linzer

forgatáshoz

Összesen 486 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 584 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    166.9 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    546 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1223.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    337.2 g
  • Cukor
    193 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1100 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 2920 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    10.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 486 kcal

Elkészítés

linzer

  1. A karamell kivételével mindent egy tálba mérünk, majd gyors, határozott mozdulatokkal tésztává gyúrjuk.
  2. Előmelegítjük a sütőt. A karamellcukorkákat kis darabokra vagdossuk.
  3. A tésztából kb. dió vagy pingponglabda nagyságú darabokat szaggatunk. Golyóvá formáljuk, majd meghempergetjük a nádcukorba. A cukros gömböket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. A közepét ujjal lenyomkodjuk, és a közepére teszünk a karamellcukorkából.
  4. 180 fokon aranybarnára sütjük.
  5. Jó étvágyat!
  6. MEGJEGYZÉS : Karamell helyett tehetünk szilvalekvárt vagy aszalt gyümölcsöket, esetleg csokit.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Ezeket a linzersütiket az év bármelyik szakában is készítem, kicsit mindig karácsonyi hangulatom lesz :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...