r
Nosalty Logó

Diós linzer karamellel

KonyhaMalacka
Diós linzer karamellel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

linzer

forgatáshoz

584
Kalória
6.1g
Fehérje
67.4g
Szénhidrátok
33.4g
Zsír
12.3g
Víz
109.2g
Koleszterin
1.7g
Rost
38.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 28% Zsír

linzer

forgatáshoz

Összesen 584 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 28% Zsír

linzer

forgatáshoz

Összesen 2920 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 28% Zsír

linzer

forgatáshoz

Összesen 486 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 584 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    166.9 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    546 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1223.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    337.2 g
  • Cukor
    193 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1100 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 2920 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    10.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 486 kcal

Elkészítés

linzer

  1. A karamell kivételével mindent egy tálba mérünk, majd gyors, határozott mozdulatokkal tésztává gyúrjuk.
  2. Előmelegítjük a sütőt. A karamellcukorkákat kis darabokra vagdossuk.
  3. A tésztából kb. dió vagy pingponglabda nagyságú darabokat szaggatunk. Golyóvá formáljuk, majd meghempergetjük a nádcukorba. A cukros gömböket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. A közepét ujjal lenyomkodjuk, és a közepére teszünk a karamellcukorkából.
  4. 180 fokon aranybarnára sütjük.
  5. Jó étvágyat!
  6. MEGJEGYZÉS : Karamell helyett tehetünk szilvalekvárt vagy aszalt gyümölcsöket, esetleg csokit.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Ezeket a linzersütiket az év bármelyik szakában is készítem, kicsit mindig karácsonyi hangulatom lesz :)

További receptek

Diós-birsalmás linzerkarika

Megfogtam az összes kedvenc ízemet és alapanyagomat és létrehoztam nekik egy aprósüteményt, ahol boldogan élhetnek együtt. A végeredmény az alábbi karácsonyi linzer, amelyből egy falat ...

Lakos Benedek

Húsvéti fészeklinzerek

Ezek a húsvéti linzersütik olyan egyszerűen elkészíthetőek, hogy csodálkozni fogtok, miért nem jutott előbb eszetekbe kipróbálni őket. A kisült kekszeket selymes csokikrémből ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...