Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-lekváros tekercs

Diós-lekváros tekercs
Diós-lekváros tekercs
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokáig nem mertem megpróbálni a piskótatekercset, mert attól féltem, nem sikerül, eltörik a tészta, stb. Feleslegesen vártam ennyit, mert nagyon egyszerű elkészíteni, és így, diósan még isteni is :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat egyszerűen összekeverjük a lekvár kivételével (a tojásokat nem kell különválasztani), majd a masszát szétterítjük egy sütőpapírral bélelt, nagyobb méretű, lapos tepsiben (én a sütő tepsijét használtam), és előmelegített sütőben sütjük 150 fokon, majd miután feljön, 180 fokon.
  2. Miután megsül, a tésztát ráfordítjuk egy tiszta, vizes konyharuhára, és felcsavarjuk vele, majd hagyjuk kihűlni (azért kell nedves ruhába csavarni, hogy a töltés után is megtartsa a formáját a tészta).
  3. Ezután megtöltjük lekvárral. Én most a házi eperlekvárt választottam, de a dió miatt sárgabarackkal is finom lenne!
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 903
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós piskótatekercs, diós eperlekváros piskótarolád, diós piskótarolád házi eperlekvárral

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

520
finomliszt 4 púpozott ek
cukor 4 ek
sütőpor 1 csomag
dió 12 dkg
napraforgó olaj 4 ek
víz 6 ek
tojás 4 db
eperlekvár 5 ek