r
Nosalty Logó

Adventi dióhabos linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Adventi dióhabos linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tészta

A dióhab

Összesen 952 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tészta

A dióhab

Összesen 5709 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tészta

A dióhab

Összesen 432 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    927.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 952 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    97.6 g

Zsír

  • Összesen
    320.6 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    136 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5566.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    1209 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    2514 mg
  • Nátrium
    1196 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    630.7 g
  • Cukor
    226 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2278 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    636 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2143 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1596 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    761 micro
Összesen 5709 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 432 kcal

Hozzávalók

A tészta

A dióhab

Elkészítés

A tészta

  1. A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk (ha nem állna össze, kevés tejjel rásegítünk), majd 15 percet pihentetjük.
  2. Átgyúrjuk, kb. fél centisre nyújtjuk, és karácsonyi formákkal kiszaggatjuk.
  3. A formák közepére kiskanállal halmokat rakunk a dióhabból.
  4. Sütőpapíros tepsibe téve 180°C-on kb. 15-20 percig sütjük. (Ha zsemleszínű az alja, már vehetjük is ki, hogy finom omlós maradjon.)
  5. Porcukorral meghintve tálaljuk.

A dióhab

  1. A tojásfehérjéket a cukor folyamatos hozzáadásával kemény habbá verjük.
  2. A darált diót óvatosan beleforgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 14 alkalommal
  • Receptkönyvben: 344
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 39983
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 10.

Ajánló

Karácsonyra az ünnepi asztalra, az adventi készülődéshez egy kis tea mellé vagy akár gasztroajándéknak is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor óvodás voltam, anyukám rendszeresen otthon fogadta a korrepetáltjait, hogy ne kelljen hozzám dadust keresni. Az egyik diákja karácsony környékén egy doboz süteményt hozott. Annyira ízlett mindenkinek, hogy a receptjét még aznap elkértük. Anyukám csak úgy kutyafuttában felfirkantotta egy papírra a hozzávalókat, hogy majd később rendesen is leírjuk, de ez valahogy elmaradt:  a mai napig ugyanarról a rongyos-foltos papírról sütöm meg minden évben ezt a süteményt. Eleinte persze anyukámé volt a feladat, én kis kuktaként csak a szaggatásban segédkeztem, de mindig ezek a sütések hozták meg az igazi karácsonyi hangulatot. Az első ilyen sütésnek már vagy 12 éve, de a mai napig elképzelhetetlen nálunk a karácsony enélkül a finomság nélkül.

Hozzávalók

A tészta

A dióhab

Címlapról ajánljuk

További cikkek