r
Nosalty Logó

Habos linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Habos linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
130 °C
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A habhoz

A tetejére

Összesen 804 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A habhoz

A tetejére

Összesen 4820 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A habhoz

A tetejére

Összesen 383 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    734 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.2 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 804 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    185.7 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4403.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1032 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1749 mg
  • Nátrium
    1281 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    745.4 g
  • Cukor
    484 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1715 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1610 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1251 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 4820 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 383 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókból linzertésztát készítünk, vékonyra nyújtjuk, karikákat szaggatunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kisütjük.
  2. A 20 dkg cukrot kevés vízzel (éppen, hogy csak ellepje a cukrot) sűrűre főzzük.
  3. Közben a tojásfehérjét a maradék 10 dkg cukorral kemény habbá verjük. Lassan csurgatva hozzáadjuk a főzött cukrot. A főzött cukorral együtt még egy rövid ideig a habot tovább verjük.
  4. Ezután nyomózsákba tesszük és a linzerkarikákra formázzuk.
  5. Utána a sütő legalacsonyabb fokozatán szárítjuk. Mikor megszáradtak, a közepükbe lekvárt nyomunk.
  6. Olvasztott csokival díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 130 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9252
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Habos linzer
Salamon Csilla 1184 recept

Minden hétvégén készítek valami nyalánkságot vagy sütit sütök. Most ez került sorra.

Hozzászólások (3)

Hoborc

Kedves Csilla, ma elkészítettem a recepted alapján a sütit. Nagyon szép lett (pont olyan, mint a képen) és finom. Holnap a szüreten biztos nagy sikere lesz! Köszönet, hogy megosztottad!

Salamon Csilla

Kedves Hoborc:) Örülök,hogy neked is sikerült és,hogy elkészítetted:) Gondolom sikere volt a szüreten:) Nagyon szívesen,máskor is:) Csilla:)

Sacika79

Szia! Elkészítettem szuper lett egészen 2 óra hosszáig, ugyanis hiába volt teljesen száraz kemény a hab, visszapuhult a lekvártól. Nektek is visszaszokott? Vagy mit nem csináltam jól? Most száradnak megint a süt?ben,remélem nem fog visszapuhulni mert már a lekvár is rászáradt :( Ötlet?

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek