r
Nosalty Logó

Diós-habos tekercsek

helena26
Diós-habos tekercsek
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

1265
Kalória
28.3g
Fehérje
149.7g
Szénhidrát
63.6g
Zsír
76.7g
Víz
297.6g
Koleszterin
7.1g
Élelmi rost
47.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1265 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5060 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 381 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    63.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    792.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    149.7 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    76.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 1265 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.1 g

Zsír

  • Összesen
    254.4 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    1191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3170.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    1634 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    598.6 g
  • Cukor
    189 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    306.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1332 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    807 micro
  • Kolin:
    817 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1303 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    327 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    980 micro
Összesen 5060 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 381 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Kimérjük a lisztet, egy nagyobb tálba készítjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat.
  2. A tejet megmelegítjük, cukrot szórunk bele, és belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
  3. Hozzáöntjük a liszthez, jól kidagasztjuk, és a legvégén dolgozzuk bele az olvasztott vajat.
  4. Duplájára kelesztjük.
  5. Atojásfehérjéketa cukorral felverjük kemény habbá, hozzákeverjük a darált diót.
  6. Elosztjuk több részre a tésztát,és vékonyra nyújtjuk.
  7. Megkenjük a tésztát habbal,felcsavarjuk, ujjnyi vastagra vágjuk, papírral kibélelt tepsibe rakjuk.
  8. Előmelegített sütőben szép világosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt a receptet egyik kedves ismerősömtől kaptam már elég régen. Most, hogy van darált dióm, elkészítettem. Nagyon finom és sokáig eláll.

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...