Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Darázsfészek Fakalántól

Darázsfészek Fakalántól
Darázsfészek Fakalántól
70 perc / előkészület: 45 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, könnyű kelt tészta, a dió el is hagyható.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejben elkeverünk egy teáskanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, félretesszük, hogy felfusson.
  2. Közben egy kelesztő tálban a zsíradékot a liszttel és a cukorral, és a sóval összemorzsoljuk, majd az élesztős tejben elkeverjük a tojás sárgákat, és a liszthez öntjük. Tésztává gyúrjuk, jól kidolgozzuk, letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
  3. Amíg a tészta kel, a töltelékhez a cukrot és a margarint jól kikeverjük, hogy kenhető legyen.
  4. Amikor a tészta megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastag téglalapra nyújtjuk. Megkenjük a cukros margarinnal, meghintjük darált dióval, és feltekerjük. Majd kb. 15 db karikára vágjuk a tekercset.
  5. 1 hagyományos méretű, magas peremű tepsibe helyezzük a karikákat, tetejüket megkenjük a vizes cukorral, minden szelet közepére teszünk egy fél dióbelet, és 30 perc alatt újra kelesztjük.
  6. Közben előmelegítjük a sütőt, és 20 percig sütjük. Ekkor kivesszük a sütőből, egyenletesen rálocsoljuk a vaníliás tejet, és még 5 percig sütjük, hogy szép piros legyen, és a tejet felszívja.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 980
elküldve: 0
receptkönyvben: 53
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Vica Konyha

Mióta szakács: 2012.02.09.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

darázsfészek gazdagon, diós csiga, édes kelt csiga

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vlujza
vlujza Tue, 2012-03-13 10:17

nagyon finon lett. Korábban egész tojással süttem, de így tojássárgával sokkal finomabb es puha marad.
köszi szépen a receptet.

1152
finomliszt 40 dkg
tojássárgája 2 db
élesztő 2.5 dkg
sertészsír 4 ek
cukor 4 dkg
1 csipet
tej 2.5 dl
cukor 15 dkg
margarin 10 dkg
dió 10 dkg
cukor 2 ek
vaníliás cukor 1 teáskanál
tej 2 dl