Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Falusi omlós, diós-lekváros

Falusi omlós, diós-lekváros
Falusi omlós, diós-lekváros
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy idős nénitől kaptam ezt a receptet, ő faluhelyen lakik, és nagyon kedvelik ezt az egyszerű, mégis finom süteményt!!!

hozzávalók / 3 adag

tészta

töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olvasztott zsírt elkeverjük a tojással, tejföllel, cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, majd a kanál tejben feloldott szalalkálit is. Könnyű tésztát gyúrunk.
  2. Elfelezzük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk 28x19 cm-es tepsi nagyságúra. Enyhén vajazott tepsibe tesszük az egyik nyújtott tésztát. Megkenjük a lekvárral, megszórjuk a darált dióval.
  3. Kinyújtjuk a másik fél tésztát, és a töltelékre tesszük. Megszurkáljuk, és 200 fokon készre sütjük. Kihűlve szeleteljük. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 494
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
728 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros-diós sütemény,szalalkális kocka,diós-lekváros süti,két lapos süti,omlós sütemény,omlós süti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

857
sertészsír 5 ek
tojás 1 db
tejföl 1 ek
cukor 3 ek
finomliszt 20 dkg
szalalkáli 1 teáskanál
tej 1 ek
feketeribizli lekvár 10 dkg
dió 10 dkg