Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós csiga tekovacstól

Diós csiga tekovacstól
Diós csiga tekovacstól
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy Dr. Oetker sütőporos tasakon láttam ezt a receptet. Ebből a mennyiségből nekem 16 db csiga lett. Pont egy gáztepsibe fért az egész.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Töltelék

ajánlat

Olvasztott csokival, tortabevonóval a tetejét megkenhetjük, és durvára vágott diót még szórhatunk rá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit simára dagasztjuk. (Én kenyérsütő géppel szoktam)
  2. Fél órát hideg helyen pihentessük. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  3. Enyhén lisztezett felületen kb. 30x40 cm-es lapra nyújtjuk, és megkenjük az 50 g olvasztott (de nem folyós) margarinnal, majd elosztjuk rajta a darált cukros diót, és mint a bejglit, felcsavarjuk.
  4. 2 cm-es szeletekre vágjuk, és tepsibe rakjuk. 25-30 percet sütjük. A tetejét én még egy kis fahájas cukor keverékével megszórtam.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 229
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

tekovacs

Mióta szakács: 2011.01.02.
91 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

diós csiga sütőporral, tejfölös tésztás diós csiga, diós csiga barna cukorral

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

478
tönkölybúza liszt 320 g
porcukor 120 g
sütőpor 2 teáskanál
margarin 120 g
tej 100 ml
tejföl 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
dió 100 g
barna cukor 50 g
margarin 50 g