r
Nosalty Logó

Diós-baracklekváros csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kodak
Diós-baracklekváros csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta hozzávalói

Töltelék

Tetejére, kenéshez

Összesen 725 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta hozzávalói

Töltelék

Tetejére, kenéshez

Összesen 5078 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta hozzávalói

Töltelék

Tetejére, kenéshez

Összesen 332 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 725 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.5 g

Zsír

  • Összesen
    194.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2944.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    608 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    1385 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    748.8 g
  • Cukor
    281 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    245 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    898 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    726 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    845 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    628 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 5078 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 332 Kcal

Hozzávalók

Tészta hozzávalói

Töltelék

Tetejére, kenéshez

Elkészítés

Tészta hozzávalói

  1. Az élesztőt 2 dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A margarint megolvasztjuk.
  2. Egy kelesztőtálba szitáljuk a lisztet, és a többi tészta hozzávalóval együtt alaposan kidagasztjuk. Ha nagyon ragad a kezünkhöz, akkor egy kis liszttel, ha túl száraz, egy kis tejjel javítjuk a tésztát.
  3. Kb. fél óra alatt duplájára kelesztjük meleg helyen.
  4. Ha megkelt, lisztezett deszkán téglalap formájúra nyújtjuk. Megkenjük a baracklekvárral, és megszórjuk a cukorral elkevert darált dióval.
  5. A hosszabbik oldalánál fogva tekerjük fel, majd szeleteljük fel és fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe.
  6. Előmelegített sütőben süssük 20 percig, majd kenjük meg a maradék (fél deci) tejjel a csigákat. Ezután tegyük vissza őket még 10 percre pirulni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3431
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nők Lapja Konyhás recept.. kisebb módosításokkal. :-) Ennyi hozzávaló 14-15 csiga elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Tészta hozzávalói

Töltelék

Tetejére, kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mélyszegénységben élő romák által termelt kovászos uborka kerül ebbe a...

A Kiútprogram és a budapesti Babka Deli együttműködéséből született első kovászos uborka, amely a program őstermelőinek uborkájából készült, és amely az észak-kelet magyarországi roma családoknak segít, hogy uborkatermelővé váljanak. Az ő uborkájukból készül a Deli házi kovászos uborkája, amely felkerül a Babka Deli állandó nyári kínálatába, valamint étlapjára is.